2018-08-16 15:11:22
Φωτογραφία για Χάος στην Σουηδία από οργανωμένες επιθέσεις και εμπρησμούς «μεταναστών» - Βίντεο
«Μοιάζει καλά οργανωμένο, σχεδόν σαν στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν σε συνέντευξή του στο σουηδικό ραδιόφωνο Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Σουηδία, καθώς ομάδες λαθρομεταναστών δημιούργησαν επεισόδια με εμπρησμούς αυτοκινήτων και οργανωμένες επιθέσεις σε κωμοπόλεις. Για οργανωμένο σχέδιο μίλησε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας ενώ η ανησυχία των πολιτών αυξάνεται συνεχώς από τα βίαια περιστατικά με πρωταγωνιστές μετανάστες.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Βανδαλισμοί και πυρπολήσεις έλαβαν χώρα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, καθώς και σε περιοχές γύρω από αυτήν. Οι συμμορίες των λαθρομεταναστών πυρπόλησαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν ταραχές την περασμένη νύκτα στη σουηδική πόλη Γκέτεμποργκ και σε λίγες κωμοπόλεις γύρω απ’ αυτή.

«Μοιάζει καλά οργανωμένο, σχεδόν σαν στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν σε συνέντευξή του στο σουηδικό ραδιόφωνο... όμως δεν είπε ποιος μπορεί να οργάνωσε τις βιαιότητες. «Η κοινωνία πάντα αντιδρά έντονα σε τέτοιου είδους πράγματα», δήλωσε.


Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μέχρι 100 αυτοκίνητα είτε πυρπολήθηκαν είτε υπέστησαν βανδαλισμούς στο Γκέτεμποργκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, καθώς και σε γειτονικές κωμοπόλεις όπως το Τρολχάταν, μια βιομηχανική περιοχή με υψηλή ανεργία, και το Φάλκενμπεργκ.

«Πιστεύουμε πως έως και 100 αυτοκίνητα κάηκαν ή υπέστησαν ζημιές», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ούλα Μπρεμ. «Ήταν οργανωμένοι και είχαν προετοιμαστεί». Λίγα αυτοκίνητα κάηκαν επίσης στη διάρκεια της νύκτας στη Στοκχόλμη.

Εκτός από την άνοδο της βίας, οι Σουηδοί ανησυχούν για τις ρωγμές στο σύστημα πρόνοιας, την πτώση των επιδόσεων στα σχολεία και τις επιπτώσεις από την αύξηση της μετανάστευσης, στο πλαίσιο της οποίας περίπου 160.000 άνθρωποι ζήτησαν άσυλο το 2015 στη Σουηδία.

Αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν σε όσες χώρες θέλουν να είναι πρωτοπόρες στον πολυπολιτισμό και την ισλαμοποίηση.

Δείτε το βίντεο

ethnikismos.net
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
3 συλλήψεις για εμπρησμούς
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
3 συλλήψεις για εμπρησμούς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ