2018-08-17 00:36:25
Φωτογραφία για Το μοναδικό ελληνικό χωριό που διασχίζεται από ποτάμι!
Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο γιατί μόλις δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν θα πείτε «Αποκλείεται» αλλά αυτό το πανέμορφο χωριό όντως βρίσκεται στην Ελλάδα.

Τι το περίεργο έχει; Είναι το μοναδικό ελληνικό χωριό που χωρίζεται στη μέση από ένα ποτάμι, τον Αώο. Ναι, ακριβώς. Μοιάζει με τα χωριά που βλέπουμε στις ταινίες.

Το πανέμορφο αυτό χωριό λέγεται Βοβούσα.

Το όνομα του χωριού είναι Βοβούσα και είναι το βορειότερο και πιο απομακρυσμένο χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου της Ηπείρου.

Το χωριό σας «υποδέχεται» με ένα μεγάλο πέτρινο γεφύρι το οποίο υπάρχει από το 1748 και συνδέει τους δύο μαχαλάδες δεξιά και αριστερά του ποταμού. Κάτω από το γεφύρι έχει δημιουργηθεί ένα φράγμα το οποίο σχηματίζει μια όμορφη φυσική πισίνα κατάληλη για μπάνιου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πρόκειται για το βορειότερο χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου.

Σίγουρα αποτελεί έναν από τους ωραιότερους φθινοπωρινούς προορισμούς.

Οι μόνιμοι κάτοικοί του δεν είναι πολλοί -φτάνουν τους 100- αλλά είναι πολλοί οι επισκέπτες που καταφτάνουν κάθε χρόνο για να κάνουν ράφτινγκ και να χαλαρώσουν μέσα στη φύση που προσφέρεται πλούσια στο όμορφο αυτό χωριό. Όσο για τους μόνιμους κατοίκους, αυτοί ασχολούνται με την υλοτομία και την επεξεργασία ξύλου.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πλυντήριο ρούχων... τσέπης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πλυντήριο ρούχων... τσέπης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ