2018-08-17 21:11:52
Φωτογραφία για Βιομετρική συσκευή θα επιβεβαιώνει την ταυτότητα υπόπτου μέσα σε 60 δευτερόλεπτα
Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέπτυξε μια κινητή συσκευή λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων, η οποία αναμένεται ότι θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Η κινητή βιομετρική συσκευή ονομάζεται INK (Identity Not Known) Biometrics.

Μπορεί να ανιχνεύσει τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός ύποπτου και, εφόσον αυτά υπάρχουν σε αστυνομική βάση δεδομένων να αποκαλύψει την ταυτότητά του μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα.

Η συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό που τοποθετείται σε ένα smartphone Android και στη συνέχεια συνδυάζεται με ένα πρόγραμμα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων Crossmatch.Χρησιμοποιώντας μια ασφαλή σύνδεση μπορεί να επικοινωνήσει με την υπηρεσία Gateway Biometric Services, η οποία έχει αναπτυχθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών αναζητώντας βάσεις δεδομένων από το γραφείο ποινικών αρχείων και μετανάστευσης.

Εάν πχ ένας ύποπτος έχει ποινικό μητρώο η ταυτότητά του μπορεί να επιβεβαιωθεί στον δρόμο. Οι αξιωματικοί είναι επίσης σε θέση να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή για να δουν αν ένας ύποπτος καταζητείται για τυχόν εκκρεμείς αξιόποινες πράξεις. Τα δακτυλικά αποτυπώματα που έχουν καταγραφεί στη συσκευή διαγράφονται αυτόματα όταν ένας αξιωματικός κάνει log off.


Oπως αναφέρει το CNBC, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου είπε ότι παρόμοια τεχνολογία είχε χρησιμοποιηθεί από τους αξιωματικούς της, και από άλλες δυνάμεις, από το 2012. Η νέα συσκευή είναι φθηνότερη και κατά τους επόμενους έξι μήνες, 600 τέτοιες συσκευές θα σταλούν στους αξιωματικούς της πρώτης γραμμής στο Λονδίνο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ