2018-08-19 11:34:54
Φωτογραφία για Mediterranean Tugs & Salvage: H ελληνική κοινοπραξία ρυμουλκών
«Οι Ελληνες πρέπει να αντιληφθούν πόσο μεγάλη δύναμη έχουν όταν εμφανίζονται ενωμένοι στη ναυτιλία για να κάνουν διαπραγματεύσεις και να κλείσουν συμφωνίες». Είναι

τα λόγια ενός εκ των μεγαλυτέρων Ελλήνων πλοιοκτητών και γίνονται πράξη από τέσσερις Ελληνες επιχειρηματίες που έχουν τους μεγαλύτερους ομίλους ρυμούλκησης και ναυαγιαιρεσίας.

Με εμπειρία δεκαετιών, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις, την τεχνογνωσία και τους σύγχρονους στόλους τους και να συναγωνιστούν στα ίσα διεθνή μεγαθήρια του κλάδου που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες Vernicos Tugs & Salvage, Spanopoulos Group, Lyboussakis Towage & Salvage και Karapiperis Towage & Salvage προχώρησαν στη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας που ονομάζεται Mediterranean Tugs & Salvage και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα που αναβαθμίζει δυναμικά την παρουσία του κλάδου της ελληνικής ρυμούλκησης και της ναυαγιαιρεσίας
. Ετσι, μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επίπεδου σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων με ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος. Είναι μία από τις μεγαλύτερες κοινοπραξίες στην Ευρώπη και η μεγαλύτερη της Μεσογείου. Διαχειρίζεται στόλο αποτελούμενο από 50 σκάφη ειδικών τύπων, μεταξύ των οποίων ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης, συλλογής και αποκομιδής υγρών καταλοίπων πλοίων. Η συνολική αξία του δε ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. Και οι τέσσερις εταιρείες παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερα από 40.000 πλοία ετησίως, τα οποία καταπλέουν στην Ελλάδα, απασχολούν σχεδόν 300 ναυτικούς, ενώ διαθέτουν ένα ισχυρό και έμπειρο στελεχιακό δυναμικό στα γραφεία.

«Τέσσερις ελληνικών συμφερόντων εταιρείες δημιουργήσαμε μία από τις μεγαλύτερες κοινοπραξίες ρυμουλκών στην Ευρώπη και τη μεγαλύτερη στη Μεσόγειο με στόχο να παρέχουμε καθετοποιημένες υπηρεσίες υψηλού επίπεδου σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές προς τη διεθνή ναυτιλία, τους ασφαλιστές, αλλά και τα P&I Clubs», δήλωσε στο «business stories» ο κ. Δημήτρης Κ. Βερνίκος της Vernicos Tugs & Salvage, και πρόσθεσε: «Προσφέρουμε τις καλύτερες λύσεις στους πλοιοκτήτες, στις ασφαλιστικές εταιρείες και τα P&I Clubs. Είμαστε ευθέως ανταγωνιστικοί προς τις ξένων συμφερόντων εταιρείες του κλάδου που έρχονται στην Ελλάδα και οι οποίες απλά πουλάνε το όνομά τους χωρίς να έχουν τη δική μας τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό, κλείνουν συμβόλαια και αφήνουν τους Ελληνες εργαζόμενους χωρίς δουλειά. Θα γίνουμε η πρώτη προτίμηση-λύση για όλους όσοι έχουν ανάγκη των υπηρεσιών μας γιατί είμαστε οι καλύτεροι. Πίσω από τις τέσσερις εταιρείες που συμπράττουν στην κοινοπραξία Mediterranean Tugs & Salvage υπάρχει μια μεγάλη τεχνογνωσία που διασφαλίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο, η Ελλάδα, επιβάλλεται να δημιουργήσει ισχυρό brand name σε όλους τους κλάδους που ασχολούνται με τη βιομηχανία αυτή».

Οπως επισημαίνει ο κ. Βερνίκος, η κοινοπραξία έχει πλέον πάνω από το 80% των ρυμουλκήσεων που γίνονται στην Ελλάδα - και πιο συγκεκριμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης που φτάνουν τις 45.000 τον χρόνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εταιρεία Vernicos Tugs & Salvage, μέλος της κοινοπραξίας, έχει αποκλειστικό συμβόλαιο με κολοσσούς των θαλάσσιων μεταφορών όπως οι COSCO, MSC, Evergreen και η ZIM. «Θα επεκταθούμε σε οποιοδήποτε μέρος χρειάζεται ρυμουλκό εντός και εκτός Ελλάδος», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Κ. Βερνίκος.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι μεγάλος στόχος της κοινοπραξίας είναι η επίτευξη συμφωνίας για παροχή υπηρεσιών στην Gastrade όπου μέτοχος είναι ο Πήτερ Λιβανός και η οποία αναπτύσσει στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης έναν υπεράκτιο πλωτό σταθμό υποδοχής, προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), που θα αποτελέσει νέα πύλη εισόδου φυσικού αερίου στις αγορές της Νοτιoανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης.

Ο Μιχάλης Σπανόπουλος με τον Δημήτρη Κ. Βερνίκο

Για τον στόλο της κοινοπραξίας δήλωσε: «Τα σκάφη της Mediterranean Tugs & Salvage μπορούν να αναπτυχθούν άμεσα όπου κληθούν σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στη Μεσόγειο, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη και, κυρίως, άμεση πρόσβαση στους πραγματικούς χειριστές ενός συμβάντος μέσα από ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον επικοινωνίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, μεταξύ άλλων, και για το κόστος των όποιων εργασιών». Και συμπλήρωσε: «Η κοινοπραξία, με γραφεία εκτός από την Ελλάδα και στο Λονδίνο, όπου οι όμιλοι είχαν από πριν πελάτες, προσφέρει πλέον τη δυνατότητα σε ελληνικές και ξένων συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες, σε ασφαλιστικές, αλλά και στα P&I Clubs να σχεδιάσουν οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση, όσο σύνθετη και αν είναι, χωρίς την ανάγκη εξωτερικών ή άλλων συμβούλων. Οι άνθρωποι της κοινοπραξίας με την τεράστια εμπειρία που διαθέτουν μπορούν να παρέχουν, συν τοις άλλοις, συμβουλευτικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Με τον τρόπο αυτό μπορούν πλέον να χειριστούν με ασφάλεια κάθε συμβάν άμεσα, αποτελεσματικά και με ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος εργασιών. Και όλα αυτά τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Μεσόγειο».

Η κοινοπραξία προσφέρει ήδη τις υπηρεσίες της από τις 24 Ιουλίου 2018.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ