2018-08-20 09:26:16
Φωτογραφία για Στην Ιθάκη η υπερπολυτελής θαλαμηγός «KATARA»
Οι γαλαζοαίματοι επιβάτες και η παρέα τους για άλλη μια χρονιά επέλεξαν τα νησιά του Ιονίου για τις διακοπές τους

Στο γραφικό λιμάνι της Ιθάκης βρέθηκε το Σάββατο η υπερπολιτελής θαλαμηγός «KATARA», που ανήκει στην βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Οι εμίρηδες του Κατάρ, όπως κάθε χρόνο το τελευταίο διάστημα, επισκέπτονται με το σκάφος τους και φέτος τα νησιά του Ιονίου, απολαμβάνουν την θάλασσα και τις φυσικές ομορφιές και δεν παραλείπουν την απόλαυση ενός περιπάτου στα παραδοσιακά καντούνια.

Λίγο πριν από τις 10 το πρωί ο πρώην εμίρης του Κατάρ και η παρέα του αποβιβάστηκαν στο λιμάνι από την πολυτελή θαλαμηγό, με τη βοήθεια ενός εξίσου πολυτελέστατου σκάφους, ειδικά θωρακισμένου και απολαμβάνουν τον περίπατό τους στο νησί.

Το σκάφος, που «γέμισε» το λιμάνι της Ιθάκης με την παρουσία του από το χάραμα που έφτασε, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε μήκος στον κόσμο και φτάνει τα 124 μέτρα. Σύμφωνα δε με διεθνείς ιστοσέλιδες yaughting, η αξία του υπολογίζεται στα 300 εκατ. δολάρια.


Κατασκευάστηκε το 2010 για τον τότε Εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, έναν από τους πλουσιότερους μονάρχες του κόσμου, με περιουσία στα 2,5 δισ. δολάρια. Το 2013 παρέδωσε την εξουσία στον τέταρτο γιο του, τον Σεΐχη Ταμίν μπιν Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, που διατηρεί την εξουσία έως σήμερα.

Το εσωτερικό της θαλαμηγού δεν έχει αποκαλυφθεί έως σήμερα στον Τύπο, καθώς οι σεΐχιδες που το απολαμβάνουν επιθυμούν την ιδιωτικότητα των στιγμών τους. Εικάζεται πάντως πως διαθέτει μεταξύ άλλων ένα εσωτερικό διώροφο σαλόνι.

Εντυπωσιακό είναι άλλωστε και το ελικόπτερο που διακρίνεται στην οροφή του σκάφους, ενώ ο... απολός θεατής μπορεί να δει και τουλάχιστον δύο ακόμη, πολυτελέστατα μικρότερα σκάφη για τις απλούστερες εξορμήσεις των επιβαινόντων.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η δεύτερη ευκαιρία της Πίτσος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η δεύτερη ευκαιρία της Πίτσος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ