2018-08-21 12:20:32
Φωτογραφία για Γιατί δεν θα πρέπει να τρώτε ΠΟΤΕ το ρύζι που έχει ξεμείνει
Όλοι ξέρουμε πως το ρύζι είναι μία από τις πιο πολύπλευρες τροφές – είναι χορταστικό και πεντανόστιμο! Οπότε, δεν μας φαίνεται παράξενο που είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της διατροφής μας.

Ενώ σίγουρα θέλουμε να το έχουμε σε πολλά γεύματα, εάν δεν το χειριστούμε σωστά, μπορεί να μας κάνει πολύ άρρωστους.

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα κάτι. Το να ζεστάνουμε ξανά το ρύζι δεν θα μας κάνει να αρρωστήσετε. Το πρόβλημα είναι στο πώς μερικοί από μας το αποθηκεύουμε.

Βλέπετε, αφού το ρύζι μαγειρευτεί και είναι έτοιμο να καταναλωθεί, δεν θα πρέπει ποτέ να μένει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και ο λόγος είναι γιατί μπορεί να είναι γεμάτο βακτήρια Bacillius cereus.

Εάν έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό, είναι πιθανό να πάθετε τροφική δηλητηρίαση και να έχετε ναυτία, διάρροια και εμετό.

Οπότε, εάν δείτε ρύζι να κάθεται για μεγάλες περιόδους σε ένα εστιατόριο ή είναι κρύο, τότε καλύτερα να μην το ακουμπήσετε εντελώς.

Πώς να το αποθηκεύσετε με ασφάλεια

Όταν μαγειρεύετε το ρύζι, είναι σημαντικό να το βάζετε αμέσως στο ψυγείο. Από εκεί, θα είναι ασφαλές για κατανάλωση για άλλες 4 μέρες, αρκεί να είναι σε αεροστεγές δοχείο. Το θέμα είναι να μην αφήσουμε την δυνατότητα στα βακτήρια να αναπτυχθούν.

Εσείς γνωρίζατε για αυτό τον πιθανό κίνδυνο από το ρύζι;
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ