2018-08-22 13:07:17
Φωτογραφία για Μιλφέιγ με φρούτα
Υλικά Για τα φρούτα:

100 γρ. raspberries

100 γρ. blueberries

Για τη ζύμη:

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 πρέζα αλάτι

100 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 αυγό, χτυπημένο

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Υλικά για την κρέμα:

1 αυγό και 1 κρόκο αυγού

25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

200 γρ. γάλα εβαπορέ

20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. βανίλια, εκχύλισμα

150 ml κρέμα γάλακος, πλήρης

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο, φοράμε γάντια μίας χρήσης και ξεκινάμε να τρίβουμε με τις παλάμες μας το βούτυρο μαζί με το αλεύρι. Θέλουμε να διαλυθεί τελείως το βούτυρο.


Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμόνι, το αυγό και ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργήσουμε μία μαλακή ζύμη.

Πλάθουμε το ζυμάρι σε σφαιρικό σχήμα, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε το ζυμάρι ανάμεσα σε δύο αλευρωμένες λαδόκολλες με τη βοήθεια ενός πλάστη 30x30 εκ.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε τρία ορθογώνια ίσα μέρη τη ζύμη και μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.

Πασπαλίζουμε τα φύλλα με άχνη ζάχαρη και τα ψήνουμε για 10 – 12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τελείως.

Εκτέλεση για την κρέμα: Μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ σε μέτρια φωτιά.

Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Αφού ζεσταθεί το γάλα το αδειάζουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Επιστρέφουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Επίσης πρέπει όταν το δοκιμάζουμε να μη μας αφήνει γεύση αλευριού.

Μόλις ετοιμαστεί η κρέμα την αδειάζουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη η οποία ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πάρα πολύ καλά.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη κρυσταλλική με το σύρμα σε σαντιγί και αφού έχει κρυώσει καλά η κρέμα αδειάζουμε τη σαντιγί μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα. Μεταφέρουμε όλη την κρέμα μέσα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στην άκρη.

Σύνθεση γλυκού: Τοποθετούμε ένα φύλλο στο πιάτο, από πάνω του βάζουμε την κρέμα με τη βοήθεια της σακούλας ζαχαροπλαστικής, τοποθετούμε στα κενά τα φρούτα, σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την κρέμα και τα φρούτα, σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Σε περίπτωση που μαλακώσει πολύ η ζύμη όταν την ανοίγουμε, πριν την ψήσουμε την επιστρέφουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξαναδέσει
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ