2018-08-23 21:52:24
Φωτογραφία για Green Project: Πράσινο οδοιπορικό στην Αυστραλία
Στην Αυστραλία βρίσκεται από τις 5 Αυγούστου η αποστολή της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Green Project (GP green-project.org), η οποία πραγματοποιεί οδοιπορικό υπό τον τίτλο: «Green Project in Australia 2018 - Platypus trail: Renewables, Biospheres and Aborigines».

Η Green Project έχει σκοπό να καταγράψει σε ένα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ, τη συνύπαρξη εντός των Βιοσφαιρών της UNESCO, των σύγχρονων εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και της παραδοσιακής «περιβαλλοντικής γνώσης» των Αβορίγινων.

Στόχος είναι η γνώση που θα αποκτηθεί από το συνδυασμό αυτό και τη μελέτη των καλών πρακτικών της Αυστραλίας, να μπορέσει στο μέλλον να αξιοποιηθεί από για επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια στην Αυστραλία και από Έλληνες επιστήμονες για την προώθηση αντίστοιχων εφαρμογών στην Ελλάδα, καθώς και την πρόληψη περιβαλλοντικών καταστροφών, όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές που συγκλόνισαν την Αττική.


Η 15μελής αποστολή διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων και καλλιτεχνών της GP, σε 29 ημέρες, χρησιμοποιώντας αυτοκινούμενα τροχόσπιτα με φωτοβολταϊκά, θα καλύψει 11.210 χλμ από τη Μελβούρνη, την Καμπέρα, την Αδελαϊδα, το Άλις Σπρίγκς, το Ντάρβιν, το Μπρούμ μέχρι το Πέρθ, και θα αποτυπώσει 56 «πράσινα σημεία ενδιαφέροντος».

Στην ομάδα της GP λαμβάνουν μέρος οι: Γιάννης Τζώρτζης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, μέλος της Royal Photographic Society of Great Britain, o Θ. Αναγνωστόπουλος, βιολόγος, ειδικός στην επικοινωνία της επιστήμης, ο Άγγελος Κατσάγγελος, καθηγητής electrical engineering και computer science στο Northwestern University of Chicago, η Μαρία Βρανοπούλου, κοινωνική ανθρωπολόγος, ο Τζ. Τάβλας, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ο Αλέκος Μάρκελος, δημοσιογράφος, ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία, η Έμμα Παπαεμμανουήλ, δημοσιογράφος, ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία, ο Δημήτρης Πατεράκης, πολιτικός μηχανικός και φωτογράφος της Fuji, ο Κωνσταντίνος Βάρδας, εκπαιδευτικός και φωτογράφος, η

Κατερίνα Χαρτερού, φαρμακευτικό marketing, η Σάντι Βεργίτση, ειδική στην παραδοσιακή ιατρική, η Βαλέρια Καλτεζιώτη, μοριακή βιολόγος, η Κασσιανή Καλτεζιώτη, αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων, η Βασιλική Κασούμη, ιατρική επιστήμονας, και ο Γιάννης Αναστασοπουλος, επιχειρηματίας εστίασης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ