2018-08-24 12:52:14
Φωτογραφία για Συμβουλές για ένα ταξίδι χωρίς παρέα
Το καλοκαίρι είναι εδώ και σίγουρα ήδη σκέπτεστε διακοπές και ταξίδια σε μέρη δροσερά και εξωτικά Και αν η παρέα σας προτιμά να κάνει μπάνια σε κοντινές παραλίες, εσείς μην το βάζετε κάτω! Το να ταξιδέψετε μόνη είναι μια εμπειρία που έχει πολλά να σας μάθει και σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε. Εάν είστε έτοιμη για μια περιπέτεια με συνταξιδιώτη… τον εαυτό σας, έχουμε συγκεντρώσει για εσάς τις καλύτερες συμβουλές!

Με τον εαυτό σας για παρέα θα γνωρίσετε νέα μέρη, νέους ανθρώπους και συνήθειες και θα μάθετε πολλά για εσάς την ίδια. Και ίσως κάποιες φορές να νιώσετε μοναξιά ή να αντιμετωπίσετε δυσκολίες, αλλά ο χρόνος που θα περάσετε με τις σκέψεις σας θα σας αποζημιώσει!

1. Οργανώστε το πρόγραμμα σας από πριν. Δώστε ένα αντίγραφο σε κάποιον δικό σας, ώστε να ξέρει περίπου πού θα βρίσκεστε κάθε μέρα.

2. Διαλέξτε προσεκτικά το κατάλυμά σας. Ειδικά εάν σκοπεύετε να μείνετε σε κάποιο hostel ή air bnb, φροντίστε να διαλέξετε το κάθε μέρος βάσει των καλών κριτικών του αλλά και μέσω των πιο έμπιστων ιστοτόπων.


3. Πάρτε μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Μην ξεχνάτε ότι δεν θα έχετε κάποιον να σας βοηθάει στο κουβάλημα, γι’ αυτό μια ελαφριά αποσκευή θα είναι ο καλύτερος σας σύντροφος.

4. Περπατήστε την πόλη στην οποία βρίσκεστε. Με το που θα φτάσετε στον προορισμό σας, προσπαθήστε να βρείτε ένα καλό και οργανωμένο τουρ που θα σας ξεναγήσει στην πόλη με τα πόδια, ώστε να αποκτήσετε την καλύτερη δυνατή εικόνα για το μέρος, αλλά και για να σας βοηθήσει να οργανώσετε ακόμα καλύτερα τις υπόλοιπες μέρες σας εκεί.

5. Μην ξεχάσετε τον φορητό φορτιστή σας. Αποφύγετε να βρεθείτε σε ένα ξένο μέρος χωρίς ένα μέσο για να περιηγηθείτε. Σιγουρευτείτε ότι ξεκινάτε την ημέρα σας με γεμάτη τη μπαταρία του κινητού σας και έχετε πάντα μαζί σας έναν γεμάτο φορητό φορτιστή.

6. Γνωρίστε νέους ανθρώπους. Όταν βρίσκεστε σε ένα νέο μέρος με παρέα, είναι λογικό να επικοινωνείτε με τους φίλους σας κυρίως. Όταν όμως ταξιδεύετε μόνη, θα πρέπει να είστε ανοιχτή και έτοιμη για νέες γνωριμίες, ώστε να έχετε παρέα αλλά και να γνωρίσετε κάτι καινούργιο.

7. Φέρτε μαζί σας την ψυχαγωγία σας. Σε πολλές στιγμές του ταξιδιού σας θα είστε μόνη σας, γι’ αυτό σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας μουσική, βιβλία, ή ακόμα καλύτερα ένα λεξικό για να μάθετε βασικές φράσεις στο νέο μέρος που βρίσκεστε ή έναν τουριστικό οδηγό για να οργανώσετε την επόμενη σας περιπέτεια.

8. Αποκτήστε επίγνωση του μέρους. Όταν ταξιδεύετε μόνη είστε πιο εύκολος στόχος. Κρατήστε τα χρήματα σας σε ασφαλές μέρος και να είστε προσεκτική, όπου κυκλοφορείτε, ειδικά το βράδυ. Μάθετε από πριν τις "κακές" γειτονιές και κινηθείτε αναλόγως.

9. Καλλιεργείστε την εξωστρεφή πλευρά σας. Εάν θέλετε να γνωρίσετε νέο κόσμο, μην περιμένετε από τους άλλους να σας πλησιάσουν. Πάρτε πρωτοβουλίες και συστηθείτε σε όσους γνωρίζετε, δείχνοντας ότι είστε ανοιχτή σε γνωριμίες και κουβέντα. Και αν απλώς θέλετε χρόνο για εσάς χωρίς ιδιαίτερη επικοινωνία με τους γύρω σας, προκαλέστε τον εαυτό σας. Δοκιμάστε νέες δραστηριότητες, φαγητά και ποτά, και ζήστε νέες εμπειρίες.

10. Μην διαλαλείτε ότι ταξιδεύετε μόνη. Για την ασφάλειά σας, προσέξτε ιδιαίτερα σχετικά με το τι λέτε στους ξένους που γνωρίζετε.

11. Αποδεχτείτε ότι κάποιες φορές θα είναι τέλεια και κάποιες όχι και τόσο. Τα πλεονεκτήματα του να ταξιδεύεις μόνη είναι σίγουρα πολλά, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένη για κάποιες δυσκολίες που δεν προκύπτουν όταν ταξιδεύετε με παρέα. Μπορεί κάποιες φορές να νιώσετε μόνη, αλλά αυτή είναι η καλύτερη αφορμή για να βγείτε και να γνωρίσετε κόσμο.

12. Έχετε πάντα μαζί σας τη διεύθυνσή σας. Σε περίπτωση που χαθείτε ή βρεθείτε κάπου που δεν θέλατε, είναι χρήσιμο να έχετε πάντα μαζί σας σημειωμένη τη διεύθυνση του καταλύματός σας, και ειδικά εάν δεν μιλάτε τη γλώσσα.

13. Γίνετε περιπετειώδης. Εσείς αποφασίζετε τα πάντα, γι’ αυτό μην διστάσετε να αποφύγετε τα συνηθισμένα και να δοκιμάσετε πράγματα που δεν θα κάνατε, εάν ταξιδεύατε με παρέα.

14. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να σκεφτεί. Ξέρετε καλά ότι δεν δίνουμε όσο συχνά θα έπρεπε στον εαυτό μας την ευκαιρία να χαλαρώσει και να σκεφτεί τα ζητήματα που τον απασχολούν με ηρεμία. Ένα ταξίδι χωρίς παρέα είναι η ιδανική ευκαιρία να πάρετε τον χρόνο σας, να απολαύσετε τη στιγμή και να ζήσετε την κάθε εμπειρία με τον δικό σας μοναδικό τρόπο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συνάντηση για τις απολύσεις...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συνάντηση για τις απολύσεις...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ