2018-08-24 20:14:29
Φωτογραφία για Συγχαρητήρια και επισημάνσεις - του Κανέλλου Νικολάου
Στον απόηχο της εξιχνίασης του εγκλήματος στου Φιλοπάππου, μια υπόθεση που άγγιξε σε βάθος την ελληνική κοινωνία, οφείλουμε να βάλουμε το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων, αντικρίζοντας

κατάματα το πρόβλημα της ασφάλειας. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Θεόδωρος ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ, δήλωσε ότι «Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και ειδικότερα το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να διαλευκάνουν πλήρως τη ληστεία, μετά ανθρωποκτονίας, του 25χρονου ημεδαπού, την 15 Αυγούστου τρέχοντος έτους σε βραχώδη περιοχή του λόφου του Φιλοπάππου, όπου ευρίσκετο μαζί με 23χρονη αλλοδαπή».

Επίσης, στις σχετικές δηλώσεις του ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος ΚΟΚΚΑΛΑΚΗΣ, κατέληξε λέγοντας: «Ο επαγγελματικός τρόπος που χειρίστηκαν την υπόθεση, έδωσε τη δυνατότητα, σε πολύ σύντομο χρόνο, να ταυτοποιήσουμε τους δράστες, να αποκλείσουμε κάθε περιθώριο διαφυγής τους και να τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη».


Παρουσίασαν και περιέγραψαν, δηλαδή,  άλλη μία εξιχνίαση δύσκολης υπόθεσης από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας. Από Υπηρεσίες που «πονάνε» από τη μεγάλη έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού. Ένα μόνιμο γεγονός, που σε συνδυασμό με τις θερινές άδειες, έχει ως αποτέλεσμα να διογκώνεται το πρόβλημα της και να δημιουργεί καθημερινούς «πονοκεφάλους» στις Διοικήσεις τους αλλά και στους συναδέλφους που υπηρετούν σε αυτές. Με το φιλότιμο, τον επαγγελματισμό, το μεράκι, τη σωστή οργάνωση, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, κατάφεραν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες Ασφαλείας. Αυτές παραμένουν το «ακριβό χαλί» που δυστυχώς κάτω από αυτές και τις επιτυχίες τους, κρύβονται τα δομικά προβλήματα της Αστυνομίας σήμερα. Προβλήματα που όσο αργούν να επιλυθούν θα γιγαντώνονται, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αν θέλετε, λοιπόν, να έχουμε ανάλογα αποτελέσματα, μείωση της εγκληματικότητας, πραγματική και ουσιαστική αστυνόμευση, τότε  είναι μονόδρομος και πρέπει να  ενισχύστε όπως προβλέπεται τις Κεντρικές Υπηρεσίες Ασφαλείας, τα Τμήματα Ασφαλείας αλλά και τα Αστυνομικά Τμήματα. Ο πολίτης επιζητά ουσιαστική αστυνόμευση. Έχουμε υποχρέωση να του την παρέχουμε. Το πρόβλημα δεν λύνεται με επικοινωνιακά παιχνίδια μίας εμφανούς αστυνόμευσης, αλλά με μία ουσιαστική αστυνόμευση με σχέδιο, οργάνωση και στόχους.

Τόσο εμείς όσο και οι πολίτες δεν επιζητούν μία Αστυνομία του φαίνεστε αλλά μία Αστυνομία του είναι.

Απελευθερώσετε αστυνομικές δυνάμεις από άσκοπες και αλόγιστες φυλάξεις στόχων.

Το έχουμε πει πολλάκις και θα συνεχίσουμε να το λέμε και να το διεκδικούμε: «Αστυνομία για όλους και όχι για λίγους και εκλεκτούς».

Κανέλλος Νικολάου 

Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αξιωματικών Αττικής
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ