2018-08-26 07:11:34
Φωτογραφία για Η Viking Air δρομολογεί το CL-515;
Σε συνέχεια προηγούμενης, πρόσφατης  αναφοράς μας στην έναρξη του προγράμματος ανακατασκευής παλαιών CL-215 στο πρότυπο CL-415EAF από το φθινόπωρο, η καναδική

εταιρία Viking Air που έχει αγοράσει όλα τα δικαιώματα υποστήριξης και παραγωγής της οικογένειας «Canadair CL» από την Bombardier ετοιμάζεται και για το επόμενο μεγάλο βήμα.

Η εταιρία δεν έχει κρύψει την πρόθεσή της να ξαναρχίσει την κατασκευή του αεροπυροσβεστικού, η παραγωγή του οποίου ως CL-415 σταμάτησε λόγω έλλειψης παραγγελιών το 2015. Σήμερα όμως η σχετική αγορά παρουσιάζει σύμφωνα με την Viking δυνητική ανάκαμψη αφού δεν υφίσταται ειδικευμένο αεροσκάφος της κατηγορίας νέας κατασκευής που να απολαμβάνει την υποστήριξη του αρχικού κατασκευαστή του. Παραδέχεται βέβαια ότι το καθεστώς αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον όταν αεροσκάφη όπως το Be-200 και το ιαπωνικό US-2 (πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει -το εκ των πραγμάτων ανυπόστατο- σενάριο για την αγορά τους από Ελλάδα) αποσαφηνίσουν την θέση τους στην αγορά, αν και τονίζει ότι και στις δυο περιπτώσεις πρόκειται για πολύ ακριβότερες λύσεις τόσο στην κτήση όσο και στη χρήση χωρίς να έχουν το αποδεδειγμένο μητρώο υπηρεσίας του CL-215.


CL-415EAF

H πρόταση της Viking αφορά το δυνητικό μοντέλο CL-515, το οποίο θα εκσυγχρονίσει την αρχική ελικοστρόβιλη σχεδίαση. Η τελική απόφαση για την εκκίνηση του σχετικού προγράμματος βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα με προοπτική να οριστικοποιηθεί μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες, ώστε η πρώτη παράδοση να γίνει το 2023.

Η Viking Air ελπίζει να επαναλάβει το «θαύμα» του Twin Otter, το οποίο είχε συντελεστεί με έναρξη παραγωγής του νέου μοντέλου Series 400 μέσα σε έναν περίπου χρόνο από την απόκτηση των δικαιωμάτων επί του τύπου. Η εμπορική θέση βέβαια του δικινητήριου επιβατικού είναι εντελώς διαφορετική από αυτή ενός αεροπυροσβεστικού, αλλά η εταιρεία εκτιμά ότι η μακρά παράδοση του καναδικού αμφίβιου και η μοναδική θέση που απολαμβάνει στην αγορά θα της επιτρέψουν να προσφέρει τελικά το CL-515 με προοπτική κατασκευής 50-60 αεροσκαφών μέσα στα επόμενα 10-12 χρόνια.

ptisidiastima.com
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ