2018-08-27 19:55:14
Φωτογραφία για Αυτός είναι ο λόγος που οι άνδρες αναρρώνουν πιο γρήγορα από τις γυναίκες!
Μπορεί η γρίπη να είναι μία «σπάνια» αρρώστια που οι άνδρες πάντα υπερβάλλουν και νομίζουν ότι θα … πεθάνουν, ωστόσο στην πραγματικότητα οι άνδρες αναρρώνουν πιο γρήγορα από τις γυναίκες!

Κι ενώ έρευνες έχουν αποδείξει πως οι άνδρες έχουν ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα, μια νέα μελέτη αναφέρει πως όταν πάσχουν από γρίπη, υπάρχει επιστημονικός λόγος για τον οποίο οι άνδρες αναρρώνουν πιο γρήγορα απ’ τις γυναίκες!

Οι ερευνητές από το Johns Hopkins Bloombers School of Public Health, διερεύνησαν τις διάφορες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η γρίπη στους άνδρες και τις γυναίκες.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Biology of Sex Diffrences», δήλωσε ότι ενώ είναι ευρέως γνωστό πως οι γυναίκες τείνουν να υποφέρουν περισσότερο από τη γρίπη απ’ ότι οι άνδρες, ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό.

Η ομάδα πραγματοποίησε τη μελέτη μολύνοντας ποντίκια, αλλά και ανθρώπινα κύτταρα που εξήχθησαν από αρσενικούς ανθρώπους με τη μη θανατηφόρο δόση H1N1, μια μορφή της γρίπης Α.


Αυτό το συγκεκριμένο είδος γρίπης, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως η «γρίπη των χοίρων», προκάλεσε παγκόσμια πανδημία γρίπης από το 2009 μέχρι το 2010 προκαλώντας το θάνατο περισσότερων από 18.000 ανθρώπων παγκοσμίως.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα αρσενικά ποντίκια και τα ανθρώπινα κύτταρα παρήγαγαν περισσότερο amphiregulin, όταν μολύνθηκαν απ’ τη συγκεκριμένη γρίπη.

Τι είναι το amphiregulin;

Αποτελεί τον παράγοντα που έχει αποδειχθεί πως παίζει σημαντικό ρόλο στην επισκευή και ανάπτυξη των ιστών. Η αυξημένη παραγωγή του στα αρσενικά ποντίκια και αρσενικά ανθρώπινα κύτταρα, θεωρείται πως επέτρεψε να αναρρώσουν πιο γρήγορα από τη γρίπη.  Παράλληλα, τα αρσενικά ποντίκια που παρήγαγαν λιγότερο amphiregulin, είχαν παρόμοιο ρυθμό ανάρρωσης με τα θηλυκά!

Το νέο συμπέρασμα είναι ότι τα θηλυκά έχουν πιο χαμηλό ρυθμό ανάρρωσης, πιο αργή αποκατάσταση των ιστών λόγω της χαμηλής παραγωγής του amphiregulin.

Ο καθηγητής Klein που συμμετείχε στην έρευνα, θεωρεί πως οι μελλοντικές θεραπείες της γρίπης που ενισχύουν την παραγωγή amphiregulin, θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα επωφελείς για τις γυναίκες.

Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα δεν έχει καταφέρει ακόμα να καθορίσει το λόγο για τον οποίοι οι άνδρες παράγουν υψηλότερα επίπεδα από τις γυναίκες κι επομένως αναρρώνουν πιο γρήγορα. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης που παράγουν οι άνδρες.

Όπως κι αν έχει την επόμενη φορά που θα παραπονεθεί ο καλός σου για το 36,9, μίλα του για την έρευνα!

Πηγή: ipop.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ