2018-08-28 10:42:28
Φωτογραφία για Συνεχίζεται σήμερα η κακοκαιρία - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές -Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια - Πλημμύρες, κατολισθήσεις, διακοπές ρεύματος, κυκλοφοριακά προβλήματα και πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν τη Δευτέρα

Έντονα θα είναι και σήμερα τα φαινόμενα στην επικράτεια σε συνέχεια της κακοκαιρίας που έπληξε μεγάλο μέρος της Ελλάδας τη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, τις Σποράδες, και την Εύβοια. Στη συνέχεια, και έως το αργά το απόγευμα, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, ενώ θα εξασθενήσουν σταδιακά στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Βόρειο και Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το απόγευμα. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρά βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.


Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα το πρωί ισχυρές. Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στα βόρεια αρχικά γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Στα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες και βελτίωση.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα από το μεσημέρι σποραδικών όμβρων στα νότια.

Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στο μεταξύ, πλημμύρες, κατολισθήσεις, διακοπές ρεύματος, κυκλοφοριακά προβλήματα και πτώσεις δέντρων προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία που έπληξε τη Δευτέρα πολλές περιοχές της χώρας.

Κακοκαιρία έπληξε την Πάτρα το απόγευμα της Δευτέρας, με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις ισχυρές καταιγίδες, τους κεραυνούς και τις αστραπές, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν στην οδό Ακτή Δυμαίων, Λεύκας και στην περιοχή των Δεμενίκων. Μάλιστα, στην Ακτή Δυμαίων σημειώθηκε διπλή καραμπόλα, στην οποία ενεπλάκησαν έξι οχήματα, με μία γυναίκα τραυματία.

Στη Λαμία άνοιξαν οι ουρανοί αργά το μεσημέρι της Δευτέρας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα από τον απίστευτο όγκο βροχής που έπεσε μέσα σε λίγα λεπτά.

Την ίδια στιγμή το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής κατακλύστηκε από τηλεφωνήματα για άντληση υδάτων, ενώ και οι περισσότεροι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια.

Τα φρεάτια αδυνατούσαν να απορροφήσουν το σύνολο του νερού, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η ορμή των ομβρίων τίναξε τα καπάκια (εικόνες μπροστά από το Δημαρχείο και στην οδό Κύπρου).

Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις επενέβη συνεργείο της ΔΕΥΑΛ. Πάντως τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στα έργα που γίνονται στην ανατολική είσοδο της πόλης, στην οδό Στυλίδος.

Η Πυροσβεστική επενέβη επίσης και σε δέντρο που έπεσε στην οδό Ταϋγέτου κοντά στο ΚΤΕΛ Φθιώτιδας, ενώ κλαριά από δέντρα έσπασαν ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Ο δρόμος που περνά από τον Ξηριά για Ροδίτσα που ήταν ο πρώτος που έκλεισε προκειμένου να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι με τα αυτοκίνητά τους.

Κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος σε Νάουσα - Πέλλα

Προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία σημειώθηκαν στη Νάουσα καθώς εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ πραγματοποιήθηκε μεταφορά δύο ατόμων από όχημα σε ασφαλές σημείο.

Εν τω μεταξύ διεκόπη η κυκλοφορία στην έξοδο του δρόμου της Νάουσας από πτώση βράχων. Στο σημείο πήγαν μπουλντόζες για να απομακρύνουν τους βράχους και να δοθεί ξανά ο δρόμος στην κυκλοφορία. Τελικά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Από την καταρρακτώδη βροχή δημιουργήθηκε μια μικρή λίμνη στο γήπεδο της πόλης και η τροχαία αναγκαστικά διέκοψε και εκεί την κυκλοφορία.

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στην Πέλλα.

Καταιγίδες στα Τρίκαλα

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν ξανά τη Δευτέρα την περιοχή.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr εκδηλώθηκε ένα ακόμη ακραίο φαινόμενο, από τα πολλά του φετινού καλοκαιριού, με ισχυρή βροχόπτωση, χαλάζι στα χωριά στα ριζά του Κόζιακα (Πρόδρομο, Γοργογύρι κλπ.) και αέρα.

Το «'στρωσε» με χαλάζι στην Κόνιτσα

Ισχυροί άνεμοι, βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους ισχυρές χαλαζοπτώσεις έπληξαν τις απογευματινές ώρες ορεινές περιοχές της Ηπείρου, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στην Κόνιτσα και στο Ζαγόρι, χωρίς ωστόσο να προκληθούν σοβαρές ζημιές και προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό το βίντεο που δημοσίευσε στα social media κάτοικος της Κόνιτσας και στο οποίο διακρίνεται η σφοδρότητα της χαλαζόπτωσης ,που μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μετέτρεψε τα σοκάκια σε ποτάμια και "άσπρισε" τις αυλές των σπιτιών!

Χαλάζι και στην Αττική - Ανησυχία για τις πυρόπληκτες περιοχές

Σφοδρή καταιγίδα και χαλάζι έπληξε και πολλές περιοχές της Αττικής.

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων. Οι περιοχές που ήταν πιο έντονα τα φαινόμενα ήταν η Κάντζα και η Μαλακάσα, όπου εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλάζι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η βροχή ήταν καταρρακτώδης ενώ η κίνηση των οχημάτων γινόταν με δυσκολία. Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι πυκνή χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή της Παλλήνης.

Έντονη βροχόπτωση έπληξε και τη Ραφήνα, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης των κατοικιών τους.

Από την άλλη σε εγρήγορση είναι η Πολιτική Προστασία Ραφήνας, η οποία πραγματοποιεί έλεγχους όσο αφορά τη στάθμη του νερού στο Μεγάλο Ρέμα, αλλά και στα ρέματα που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ