2018-08-29 14:54:04
Φωτογραφία για Πολυκομματική εκπροσώπηση στην Κατεχάκη με δυσκολίες και στοιχήματα- Η πολυφωνία του ... πολίτμπιρο
Για πρώτη φορά στα χρονικά υπάρχει τόσο μεγάλη κι ευρεία πολιτική εκπροσώπηση στο υπουργείο δημόσιας τάξης και το μεγάλο στοίχημα που θα παραμείνει για

άγνωστο χρονικό διάστημα ανοιχτό, είναι το πως θα επιτευχθεί ο διαλεκτικός συγκερασμός θέσεων, απόψεων και παραγωγής πολιτικού αποτελέσματος.

Η κ. Όλγα Γεροβασίλη, θεωρείται ως σκληροπυρηνικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με αριστερόστροφες θεωρήσεις που σε ότι αφορά στα σώματα ασφαλείας, απέχουν κατά πολύ από την καθεστηκυία αντίληψη, νοοτροπία, ηθική των ήδη υπηρετούντων.

Η κ. Κατερίνα Παπακώστα, άρτι αφιχθείσα από τον πολιτικό αστερισμό της αντιπολίτευσης και ευρισκόμενη στον προθάλαμο της ... "προσάρτησης" από τους ΑΝΕΛ, με σύζυγο και πατέρα ένστολους, αναμφίβολα διατηρεί εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές σκέψεις από την κ. Γεροβασίλη, οι οποίες άλλωστε έχουν εκφραστεί και διατυπωθεί με έμφαση σε κάθε πρώτη ευκαιρία σε παρελθόντα χρόνο.


Στο ίδιο υπό διαμόρφωση "μπλοκ" της Κατεχάκη με την κ. Παπακώστα, τοποθετείται στο ίδιο πολιτικό σχήμα ο επίσης προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ γ.γ. συντονισμού στα ζητήματα των αλλοδαπών, Τζανέτος Φιλιππάκος, αν και ο ρόλος του εκ των πραγμάτων είναι περιορισμένος αφενός στο αντικείμενο διαχείρισης, αφετέρου με αισθητές κοινωνικού πρώτα και κύρια χαρακτήρα αποκλίσεις, από τις ξενοφοβικές θέσεις του κόμματος για το μεταναστευτικό.

Μένει στο τέλος ο κ. Αναγνωστάκης, γ.γ. δημόσιας τάξης, ο οποίος για ακόμα μία φορά θα κληθεί να παίξει τον ρυθμιστικό ρόλο του αμορτισέρ, καθώς είναι ο μόνος που γνωρίζει και έχει διαχειριστεί με επιτυχία τα θέματα που αφορούν στο αντικείμενο του. Σημειώνεται δε, πως ο κ. Αναγνωστάκης προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ, με αποτέλεσμα η παρουσία του να προσδίδει μεγαλύτερο πλουραλισμό στην διαμόρφωση της πολιτικής θέσης.

Εάν σε αυτό το σχήμα προστεθεί ο διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, προερχόμενος από το προεδρικό ΠΑΣΟΚ, τότε το σύνολο του ... πολίτμπιρο της Κατεχάκη αποκτά μια δύσκολα ανιχνεύσιμη μορφή διοίκησης.

του Γιώργου Καραϊβάζ 
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ