2018-08-30 19:45:51
Φωτογραφία για Βγάζουν καμένα οχήματα από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” (εικόνες)
Γέμισε καμένες νταλίκες το λιμάνι του Πειραιά, καθώς όσο περνά η ώρα όλα και περισσότερα οχήματα εξέρχονται του «Ελευθέριος Βενιζέλος», που τυλίχθηκε στις φλόγες το βράδυ της

Τρίτης.

Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το μεσημέρι και έτσι σιγά-σιγά το πλοίο αδειάζει τα γκαράζ του.

Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στα πλαϊνά του πλοίου προκειμένου να ρίξουν νερό και αφρό για την κατάσβεση της φωτιάς.

Μάλιστα, το πλοίο λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού που δέχθηκε στο ισόγειο πάρκινγκ του, όπου ξέσπασε η φωτιά, έχει πάρει κλίση προς τα δεξιά.

Παράλληλα, άνδρες της Πυροσβεστικής έκοψαν την σιδερένια πόρτα στο εσωτερικό του πλοίου και άρχισαν να βγάζουν αρκετά από τα οχήματα.

Εν τω μεταξύ, το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επισκέφθηκε στην Ακτή Ξαβερίου, ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον απερχόμενο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό.


Ο υπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση στο πλοίο από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σε δηλώσεις του τόνισε: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άψογο θα έλεγα, την παρέμβασή της και τη δουλειά της. Το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε απώλειες, δεν είχαμε τραυματισμούς, όλοι οι επιβάτες με το πλήρωμα έχουν ακεραιότητα σωματική και δεν έχει πάθει κανείς τίποτα».

«Θέλω να επαναλάβω τη σημαντική παρέμβαση της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος, αλλά και του πληρώματος του πλοίου. Η κλίση του σκάφους είναι σε επιτρεπτά όρια, περίπου στις 6 μοίρες από ότι ενημερώθηκα, και δεν υπάρχει ζήτημα ρύπανσης της θάλασσας και αυτό είναι επίσης σημαντικό. Πιστεύω ότι εντός της σημερινής ημέρας θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στο πλοίο» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

ant1news.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ