2018-08-30 22:21:08
Φωτογραφία για Οι επιστήμονες μας λένε πόση σοκολάτα πρέπει να τρώμε για να μας κάνει καλό!
 Επιτέλους! Οι επιστήμονες μας λένε πόση σοκολάτα πρέπει να τρώμε για να μας κάνει καλό Γιατί η σοκολάτα μας κάνει καλό αλλά με μέτρο.

Λοιπόν, πόση σοκολάτα πρέπει να τρώμε το μήνα για να μας κάνει καλό; 3! Τρεις σοκολάτες το μήνα προστατεύουν την καρδιά σου, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως προκειμένου να είναι όσο πιο υγιείς γίνεται θα πρέπει να μειώσουν κάθε είδος ζάχαρης από τη δίαιτά τους. Ωστόσο, μια έρευνα η οποία παρουσιάστηκε στο European Society of Cardiology conference στο Μόναχο, υποστήριξε πως το μέτρο και όχι ο αποκλεισμός είναι το κλειδί για να αποτρέψεις προβλήματα με την καρδιά στο μέλλον.

Μια ομάδα ερευνητών εξέτασε περίπου μισό εκατομμύριο ενήλικες προκειμένου να αποφασίσει πως η κατανάλωση της σοκολάτας επιδρά στην υγεία της καρδιάς. Και κατέληξαν στο πόση σοκολάτα πρέπει να τρώμε. Τρεις κάθε μήνα προκειμένου να μειώσεις τα προβλήματα καρδιάς κατά 23%, συγκριτικά με αυτούς που δεν τρώνε καθόλου σοκολάτα.


Ωστόσο, αν καταναλώνεις μεγάλη ποσότητα τότε αυτό αυξάνει τα προβλήματα με την καρδιά κατά 17% και είναι ένα σημαντικό ποσοστό.

Tα φλαβονοειδή που βρίσκονται στη σοκολάτα είναι ευεργετικά για την υγεία του ατόμου. Αυτά σχετίζονται με τη μείωση της φλεγμονής και την αύξηση της καλής χοληστερόλης. Επίσης, η κατανάλωση φλαβονοειδών μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα νιτρικού οξειδίου που βρίσκονται στο σώμα, γεγονός που με τη σειρά του αυξάνει τη ροή του αίματος και βελτιώνει την κυκλοφορία.

Ωστόσο, η σοκολάτα μπορεί να έχει υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπών γι’ αυτό χρειάζεται ένα μέτρο. Μπορείς να “φυλάξεις” λοιπόν, αυτές τις τρεις σοκολάτες για όταν θα σε πιάνουν οι λιγούρες σου ή να τρως ένα κομματάκι κάθε μέρα.

Αλλά ποτέ μην το παρακάνεις!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ