2018-08-31 10:51:17
Φωτογραφία για Πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι: Τι πράγματα χρειαζόμαστε να πάρουμε μαζί μας και τι να προσέξουμε
Πολλοί δόκιμοι που μπαρκάρουν για πρώτη φορά δεν ξέρουν τι ακριβώς πρέπει να πάρουν μαζί τους και είτε παίρνουν μαζί τους περιττά πράγματα, είτε δεν περνούν κάποια τα όποια σίγουρα θα τους χρειαστούν. Μιάς λοιπόν και τώρα είναι η περίοδος που όλα τα νέα παιδιά προετοιμάζονται γι αυτό το νέο ξεκίνημα στη ζωή τους θα θέλαμε να προτείνουμε κάποια πράγματα που ίσως θα φανούν χρήσιμα.

Το βάρος των αποσκευών παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και είναι πολύ σημαντικό να μην υπερβαίνεται τα επιτρεπόμενα κιλά. Για τους ναυτικούς είναι τα 40 για το σύνολο των αποσκευών, αλλά η μια βαλίτσα προσέχετε να μην ξεπερνάει τα 22-24 κιλά (εξαρτάται την αεροπορική εταιρεία)! Μόλις μάθετε που πάτε και με ποια αεροπορική εταιρεία καλό θα είναι να επικοινωνήσετε μαζί της και να ενημερωθείτε πριν βρεθείτε προ εκπλήξεως Εμείς εδώ θα προτείνουμε μερικά πράγματα εκ πείρας, ώστε και τα απαραίτητα να πάρετε αλλά και τα επιτρεπόμενα κιλά να μην ξεπεράσετε.

Αν φυσικά είστε έμπειρος ναυτικός αυτά που θα γράψουμε είναι αυτονόητα για εσάς, αλλά σε έναν νέο που μπαρκάρει για πρώτη φορά είμαι σίγουρος ότι θα του φανούν αρκετά χρήσιμα.

Δείτε παρακάτω μερικές προτάσεις.

1. ΡΟΥΧΑ: Τα ρούχα είναι το πρώτο που σκεφτόμαστε όλοι. Καλό είναι να μην πάρετε μαζί σας μια ντουλάπα ρούχα γιατί σίγουρα και θα τα κουβαλάτε τσάμπα αλλά και έχετε πρόβλημα με τα κιλά στο αεροδρόμιο. Π.χ. Μην πάρετε μαζί σας 5-6 παντελόνια τζιν ή 7-8 μπλούζες! Η συμβουλή μου είναι 2 παντελόνια, 3 μακρυμάνικες, 4-5 κοντομάνικες, 8-10 άσπρα μπλουζάκια (για την δουλειά), 2 φόρμες, 1 ζακέτα (πάντα χρειάζεται), μπουφάν, παπούτσια, σαγιονάρες και φυσικά εσώρουχα.

2. ΒΙΒΛΙΑ: Ένας δόκιμος είναι απαραίτητο να παίρνει βιβλία μαζί του, επειδή όμως πιάνουν χώρο και κυρίως βάρος καλό είναι να τα πάρετε σε ηλεκτρονική μορφή. Αν δεν τα έχετε σε ηλεκτρονική μορφή μπορείτε να βρείτε βιβλία του ιδρύματος Ευγενίδη ΕΔΩ. Φυσικά εάν θέλετε να πάρετε και 2-3 βιβλία δεν θα έχετε πρόβλημα.

3. ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ-ΣΑΜΠΟΥΑΝ: Καλό θα ήταν να πάρετε μαζί σας 2 σαμπουάν κ ένα αφρόλουτρο μεγάλου μεγέθους. Πολλοί θα αναρωτιέστε γιατί 2 σαμπουάν και 1 αφρόλουτρο. Θα μπορούσα να σας πω πάρτε 2 και 2 ή 3 και 3, αλλά όπως είπαμε θέλουμε εξοικονόμηση χώρου και βάρους, οπότε παίρνετε τα απολύτως απαραίτητα και όταν πιάσετε λιμάνι αγοράζετε από εκεί. Εάν για κάποιο λόγο δεν πιάσετε άμεσα λιμάνι, στην ανάγκη λούζεστε και ταυτόχρονα χρησιμοποιείτε και το σαμπουάν για αφρόλουτρο, εάν αυτό σας έχει τελειώσει. Είπαμε, στην ανάγκη μόνο. Εάν παίρνατε ένα σαμπουάν και σας τελείωνε δε θα ήταν ότι καλύτερο να λουστείτε με αφρόλουτρο…. Αν πάλι το καράβι που θα πάτε είναι μεγάλο (π.χ. ένα VLCC) ίσως θα πρέπει να πάρετε ένα σαμπουάν ακόμα για να είστε σίγουροι. Επίσης μην ξεχάσετε οδοντόβουρτσες και οδοντόπαστες!

4. ΚΙΝΗΤΑ – Η/Υ:  Το κινητό σας το γράφω, όχι γιατί έχει βάρος η όγκο αλλά για να σας τονίσω δύο πράγματα. το ένα είναι να πάρετε αν είναι δυνατόν δύο κινητά μαζί σας (φυσικά με τους φορτιστές) και το δεύτερο είναι να μη ξεχάσετε να ρωτήσετε στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που έχετε για τα προγράμματα που υπάρχουν για το εξωτερικό αλλά και τις χρεώσεις που θα έχετε. Μία καλή λύση είναι οι κάρτες PlanetSim (Διαβάστε περισσότερα Εδώ). Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι πολύ σημαντικός μέσα στο καράβι. θα είναι χρήσιμο να έχετε μαζί με τον υπολογιστή ένα σκληρό δίσκο αλλά και ένα USB stick το οποίο θα σας χρειαστεί αρκετά. Ακόμα, καλό θα είναι να πάρετε και ακουστικά, τα οποία αν τα έχετε δεν θα ενοχλείται τους γύρω σας.

5. ΦΑΡΜΑΚΑ: Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας και πρέπει να πάρτε φάρμακα για μεγάλο χρονικό διάστημα, πάρτε αρκετά ώστε να βγάλετε, αν όχι όλο το 6μηνο, τουλάχιστον 3-4 μήνες. Στο καράβι τα βασικά φάρμακα υπάρχουν αλλά αν πάρετε π.χ. μια αντιβίωση (ίσως κάποιοι έχουν πρόβλημα με τα δόντια τους), κάποια παυσίπονα και κάποια μυοχαλαρωτική αλοιφή δεν είναι κακό.

Μπορείτε βέβαια να πάρετε κ αλλά πράγματα τα όποια όμως δεν πιάνουν βάρος αλλά και να τα ξεχάσετε δεν χάθηκε και ο κόσμος…

Τέτοια μπορεί να είναι η ξυριστική μηχανή ή ξυραφάκια, φωτογραφική μηχανή, συγκεκριμένους στιλούς που εσείς θέλετε, ίσως κάποιο κομπιουτεράκι, έναν νυχοκόπτη (δεν είναι και τόσο ασήμαντος!, ακόμα και ένα πολύπριζο το οποίο θα σας φανεί χρήσιμο.

Κάτι τελευταίο το οποίο είναι πολύ σημαντικό! Όλα τα χαρτιά σας (φυλλάδιο, σωστικά, διαβατήριο κ.τ.λ), τα χρήματα σας και το κινητό σας να το έχετε πάντα στην χειραποσκευή σας! Μην τα βάζετε στις βαλίτσες γιατί μπορεί να χαθούνε!

Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι, αν και νομίζω ότι τα σημαντικότερα σας τα ανέφερα. Αυτά που σας είπα είναι η προσωπική μου γνώμη για το τι είναι σημαντικό και τι θα σας κάνει ευκολότερο το ταξίδι και το κουβάλημα σας.

Κάποιοι άλλοι ίσως σας προτείνουν και κάποια άλλα τα οποία θα είναι εξίσου σωστά.

Και κάτι ακόμα πάρα πολύ σημαντικό.. Πάρτε μαζί σας και την ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

Καλά ταξίδια σε όλους τους μικρούς συνάδελφους και καλή αρχή!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ