2018-08-31 11:36:26
Φωτογραφία για 9χρονος αυτοκτόνησε λόγω bullying στο σχολείο όταν παραδέχτηκε ότι είναι gay
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο 9χρονος Jamel Myles είπε στη μαμά του, ότι είναι gay. Σήμερα, λίγο μόνο ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων στην Αμερική, ο Jamel είναι νεκρός –αυτοκτόνησε αφού οι συμμαθητές του τον υπέβαλαν σε άγριο bullying επειδή εκδηλώθηκε.

O Myles ήταν μαθητής Τετάρτης Δημοτικού στο Joe Shoemaker Elementary School, στο Ντένβερ του Κολοράντο. Η μαμά του, Leia Pierce, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης είπε, ότι ο γιος της είχε μεγάλη αγωνία πριν της μιλήσει, το φετινό καλοκαίρι. «Έδειχνε τόσο τρομαγμένος όταν μου το είπε. Είπε απλά: Μαμά, είμαι γκέι. Γύρισα και τον κοίταξα, γιατί εκείνη την ώρα οδηγούσα, και είχε κουλουριαστεί στο κάθισμά του, πανικόβλητος. Και εγώ του είπα απλά: Εγώ σ’αγαπώ όπως και να’χει.»

Την περασμένη εβδομάδα, λίγες μόνο ημέρες πριν αρχίσει η νέα σχολική χρονιά, ο γιος της αυτοκτόνησε στο σπίτι τους -βρέθηκε κρεμασμένος στο δωμάτιό του. «Χρειάστηκαν μόλις 4 ημέρες στο σχολείο. Ούτε μπορώ να φανταστώ τι θα του είπαν», συνέχισε η Pierce. «Ο γιος μου είπε στη μεγαλύτερη κόρη μου, ότι τα παιδιά στο σχολείο του είπαν να αυτοκτονήσει. Λυπάμαι πολύ που δεν ήρθε απευθείας σε εμένα.»


Το φαντάζεστε; Μαθητές Δημοτικού, είπαν σε συμμαθητή τους να αυτοκτονήσει. Επειδή τους είπε ότι είναι gay. Δεν υπάρχουν λόγια για την αποτρόπαια αυτή πράξη Το χειρότερο δεν είναι, ότι ο Myles ήταν ενθουσιασμένος που θα επέστρεφε στο σχολείο και θα έλεγε στους συμμαθητές του ότι είναι gay, καθώς ήταν κάτι για το οποίο ένιωθε υπερήφανος, εξήγησε η μαμά του.

Έπειτα από το συμβάν, όλα τα δημόσια σχολεία του Denver έστειλαν στους γονείς της περιοχής επιστολή, στην οποία εξηγούσαν το συμβάν και δεσμεύθηκαν να συγκροτήσουν ομάδα αντιμετώπισης κρίσης με κοινωνικούς λειτουργούς που θα μιλούσαν στους μαθητές.

Η Pierce πρόσθεσε, ότι ο γιος της ήταν ένα καλόκαρδο παιδί που ήθελε να γίνει διάσημος στο YouTube προκειμένου να βγάλει χρήματα και να αγοράσει για τη μαμά του ένα νέο σπίτι. «Το παιδί μου πέθανε εξαιτίας του bullying. Το παιδί μου αυτοκτόνησε. Δεν του άξιζε αυτό. Ήθελε να κάνει τους πάντες χαρούμενους, ακόμα κι αν εκείνος δεν ήταν. Τον θέλω πίσω τόσο πολύ».

Καταλήγοντας, η θρηνούσα μαμά, θέλει με τον θάνατο του γιου της να πέσει περισσότερο φως στο πρόβλημα του bullying –και στην ανάγκη να ενημερωθούν τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους γι’αυτό. «Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για το bullying. Τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας. Γιατί τα παιδιά ξέρουν ότι είναι λάθος. Και δεν θα ήθελαν κανείς να τους κάνει το ίδιο. Και οι γονείς, επίσης, γιατί προφανώς είναι εκείνοι που είτε μαθαίνουν στα παιδιά να γίνονται θύτες, είτε τους φέρονται και εκείνοι με επιθετικό τρόπο.»
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ