2018-08-31 16:36:28
Φωτογραφία για Ποιά είναι η διάρκεια ζωής του κρασιού σε ασκό;
Όπως μπορείτε να φανταστείτε, τα κρασιά σε ασκό δεν προορίζονται για μακροχρόνια παλαίωση Αν κοιτάξετε προσεκτικά τη συσκευασία ενός κρασιού σε ασκό, πιθανότατα θα δείτε μια ημερομηνία λήξης ίσως στο κάτω μέρος ή στην πλευρά του κουτιού.

Αυτή η ημερομηνία λήξης είναι συνήθως εντός ενός έτους περίπου από τη στιγμή που το κρασί συσκευάστηκε. Αυτό δεν σημαίνει ότι το κρασί θα χαλάσει από μόνο του αλλά θα χαλάσει πιθανότατα λόγω συνθηκών: οι πλαστικές σακούλες που αποθηκεύουν τα κρασιά επιτρέπουν να περάσουν μικροσκοπικές ποσότητες οξυγόνου και μετά από λίγο το κρασί θα είναι λιγότερο φρέσκο.

Μετά από μερικές δοκιμές με κρασιά σε ασκό διαπιστώθηκε ότι το κρασί σε ασκό διατηρείται καλύτερα αν το αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας. Το κρύο επιβραδύνει τη διαδικασία οξείδωσης ενός κρασιού. Ένα ωραίο χαρακτηριστικό γνώρισμα των κρασιού σε κουτιά είναι ότι ο ασκός κατεβαίνει καθώς αδειάζει από κρασί, πράγμα που ελαχιστοποιεί την έκθεσή του στο οξυγόνο. Διαπιστώθηκε ότι οι συσκευασίες κρασιού σε ασκό διατηρήθηκαν δύο ή τρεις εβδομάδες από το άνοιγμα τους πριν αρχίσουν να αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ