2018-08-31 20:07:24
Φωτογραφία για Τα “χρυσά” tips για να μην χάνεις χρόνο στις αλλαγές στο τρίαθλο
Το τρίαθλο είναι ένα αγώνισμα ενάντια στον εαυτό μας Μία πρόκληση από τα 3 πιο δύσκολα αγωνίσματα για το σώμα, το οποίο τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση και στη χώρα μας.

Προπονήσεις για τη βελτίωση στο ποδήλατο, στο τρέξιμο αλλά και στο κολύμπι πολλές, όμως ένας σημαντικός παράγοντας που μας κάνει να χάνουμε πολύτιμο χρόνο είναι η μετάβαση στις αλλαγές από το ένα αγώνισμα στο άλλο.

Υπάρχουν τρόποι να χάνω τον ελάχιστα δυνατό χρόνο στη μετάβαση κερδίζοντας τόσο χρόνο αλλά και ενέργεια;

Πάμε να δούμε 3 tips.

1. Αφιέρωσε χρόνο σε προπόνηση για τις μεταβάσεις

Καλή η προπόνηση σε κάθε ένα από τα 3 αγωνίσματα αλλά θα εκπλαγείς στο πόσο χρόνο θα κερδίσεις εάν αφιερώσεις 1 μέρα στην εβδομάδα για να κάνεις τις μεταβάσεις τόσο από το νερό στο ποδήλατο όσο και από το ποδήλατο στο τρέξιμο. Με την επανάληψη ο χρόνος που θα χάνεις στις αλλαγές θα ελαχιστοποιηθεί.


2. Αγόρασε μία στολή τριάθλου

Πολύτιμα δευτερόλεπτα- μέχρι και λεπτά- χάνονται στην αλλαγή ρούχων βγαίνοντας κυρίως από το νερό για το ποδήλατο. Αγόρασε μία στολή τριάθλου και το μόνο που θα χρειαστεί να αλλάξεις θα είναι τα παπούτσια.

3. Κάνε σωστή χρήση των αξεσουάρ σου

Όσα λιγότερα πράγματα χρειάζεται να ασχολείσαι –πέραν του να τρέχεις γρήγορα- τόσο λιγότερο χρόνο χάνεις στις αλλαγές. Έχε τα ποδηλατικά σου παπούτσια πάνω στα πετάλια και ανοιχτά, έτοιμα να δεχθούν τα πόδια σου. Μην χάνεις χρόνο για να βάλεις κάλτσες και στις 2 μεταβάσεις. Έχε το κράνος και τα γυαλιά με το παγούρι σου έτοιμα πάνω στο ποδήλατο σου. Τέλος φρόντισε να έχεις μία ιδέα από τις αλλαγές στον αγώνα σου ώστε να μην ψάχνεις τα πράγματα σου μέσα στο χαμό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ