2018-09-01 18:32:23
Φωτογραφία για Οι ειδικοί συνιστούν: «Κλάψτε, κάνει καλό»!
Τα κοινωνικά ταμπού, ειδικά στην περίπτωση του ανδρικού πληθυσμού, απαγορεύουν διά ροπάλου το κλάμα, ως ένδειξη αδυναμίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πολλά θετικά όταν κλαις για τον οργανισμό σου. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα θελήσεις να το κάνεις, απλά … κάντο. Ξεσπάει ο οργανισμός σου.

Εκτός από τα θετικά για τν οργανισμό σου από το κλάμα, υπάρχουν και πολλοί λόγοι που μπορεί να σε κάνουν να θες να κλάψεις. Οι μελέτες πάνω στο θέμα είναι πολλές. Και όλες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το να κλαις, σου κάνει καλό. Απλά θα χρειαστείς λίγα παραπάνω χαρτομάντιλα.

Το κλάμα ενεργοποιεί το σώμα σου με έναν υγιή τρόπο, αναφέρουν οι ψυχολόγοι. Να ρίχνεις τις άμυνες του οργανισμού σου και να επιτρέπεις στον εαυτό σου να εκφραστεί είναι κάτι πολύ καλό.

Σίγουρα κάποιος σε έχει παρακινήσει να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο και να κλάψεις. Σου έχει πει να μην καταπιέζεσαι και να αφήνεις το δάκρυ σου ελεύθερο. Στις έρευνες, τα 2/3 των ανθρώπων δηλώνουν ότι όταν κλαίνε νιώθουν πολύ καλύτερα.


Το κλάμα όντως βοηθάει τη διάθεσή σου, αλλά μην περιμένεις ότι είναι η λύση -θεραπεία για όλα!

Πριν αρχίσεις να λυγίζεις σιγά σιγά, σκέψου αυτές τις συμβουλές που δίνουν οι επιστήμονες σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της εκδήλωσης των συναισθημάτων σου. Αρχικά, μην περιμένεις να κλάψεις μέχρι να συμβεί κάτι που η κοινωνία να θεωρεί άξιο δακρύων (όπως είναι ο θάνατος ενός αγαπημένου σου προσώπου).

Απλά άφησε τον εαυτό σου να κλάψει σε οτιδήποτε σου προκαλεί αυτήν την ανάγκη. Επίσης, μη διακόπτεις το κλάμα σου. Κλάψε για όσο νιώθεις την ανάγκη, ο εγκέφαλός σου θα δώσει εντολή όταν νιώσει έτοιμος να σταματήσει.

Μη φοβάσαι, δες την αγαπημένη σου ταινία και επέτρεψε στον εαυτό σου να εκδηλωθεί. Έτσι και αλλιώς, μπορείς να κάνεις ό,τι θες χωρίς να χρειάζεται να απολογείσαι.

Πηγή: ipop.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ