2018-09-01 19:51:18
Φωτογραφία για Δοκιμές διαμορφώσεων οπλικών συστημάτων με βρετανικό F-35B
Ένα βρετανικό αεροσκάφος F-35B που άνηκε στην 17 Μοίρα με προσωρινή έδρα την... αεροπορική βάση Έντουαρντς στην Καλιφόρνια πραγματοποίησε δοκιμές με τον πύραυλο ASRAAM (ΑΙΜ-132) ο οποίος αποτελεί σχεδίαση και κατασκευή της MBDA Missile Systems με έδρα το Μπόλτον του Ηνωμένου Βασίλειου.

Για την περίσταση των δοκιμών το εν λόγω αεροσκάφος έφερε και από 2 πύραυλους μέσης εμβέλειας ΑΙΜ-120 AMRAAM στις εσωτερικές αποθήκες, για σύνολο 6 πυραύλων αέρος-αέρος. που στην παρούσα φάση αποτελεί και το μέγιστο φορτίο αέρος-αέρος που μπορεί να φέρει το αεροσκάφος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να πιστοποιήσει και χρησιμοποιήσει αρκετά όπλα βρετανικής κατασκευής, μεταξύ άλλων τον πύραυλο ASRAAM και τον πύραυλο Meteor.

Οι δοκιμές αυτές έγιναν για πρώτη φορά με βρετανικά όπλα και αποτελούν βασικό βήμα προς την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα του τύπου που έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο.


Αξίζει να σημειωθεί ειδικά για τον ASRAAM ότι έχει επιδείξει στην πράξη ήδη εδώ και δέκα χρόνια ικανότητα εγκλωβισμού του στόχου μετά την εκτόξευση ακόμα και σε γωνία 180 μοιρών, δηλαδή στο πίσω ημισφαίριο του αεροσκάφους φορέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βρετανικό τμήμα της MBDA στο Μπόλτον είναι μία από τις εταιρείες που συμμετέχουν στο διεθνές πρόγραμμα παραγωγής του F-35.

Συνολικά δε, βρετανικές εταιρείες κατασκευάζουν περίπου το 15% ενός F-35, που σε αξία σε σχέση με τα περίπου 3.000 αεροσκάφη όλων των εκδόσεων που αναμένεται να κατασκευαστούν θα φτάσει τα 35 δισεκατομμύρια λίρες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ