2018-09-02 09:48:14
Φωτογραφία για Ποια πρωινή σου συνήθεια μπορεί να είναι καθοριστική για την υγεία σου;
Το πρωί μόλις ακούσεις το ξυπνητήρι να χτυπά, μπαίνεις πολλές φορές στον πειρασμό να πατήσεις το snooze button και να κάτσεις λίγα λεπτά παραπάνω;

Καλό είναι να το αποφύγεις την επόμενη φορά, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πολύ καθοριστικό για την υγεία σου, κάνοντας το σώμα και το μυαλό σου να μπερδεύετε. Αυτή η κακή καθημερινή συνήθεια είναι ικανή να καταστρέψει το μυαλό και το σώμα μας.

Οι ειδικοί του ινστιτούτου Sleep Clinic Services επεξηγούν γιατί πρέπει να σταματήσεις να πατάς το κουμπί. Αφού μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ύπνου στο μέλλον, όπως είναι η αδράνεια ύπνου.

Η αδράνεια ύπνου είναι το συναίσθημα ζαλάδας που νιώθουν πολλοί άνθρωποι όταν ξυπνάνε το πρωί. Αυτή η αίσθηση διαρκεί περίπου 15 με 30 λεπτά. Το σώμα και το μυαλό αρχίζουν σιγά σιγά να επαγρυπνούν. Ωστόσο, σύμφωνα με μια έρευνα μπορεί να λειτουργήσει 2 με 4 ώρες μετά το μεσημεριανό ύπνο ή με τη διακοπή ενός βαθύ ύπνου.


Όταν πατάς το snooze button και πέφτεις ξανά για ύπνο, μπορεί να απελευθερωθούν ορμόνες που θα ξεγελάσουν το σώμα σου και να μην κατανοήσει ότι ξαναπέφτει για ύπνο ο οργανισμός.

Το snooze button μπορεί να επηρεάσει και την υπόλοιπη μέρα σου

Το να νιώσεις ανανεωμένος μετά από έναν ξεκούραστο ύπνο είναι κάτι που όλοι θέλουμε. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε συχνά λάθη που μας εμποδίζουν να κάνουμε έναν καλό ύπνο. Αυτό μας οδηγεί να νιώθουμε συχνά κουρασμένοι.

Όλοι νιώθουμε λίγο ένοχοι όταν πατάμε το κουμπάκι για να κερδίσουμε ένα 10λεπτο επιπλέον ύπνο. Ωστόσο, όταν κοιμόμαστε αυτά τα επιπλέον λεπτά, προετοιμάζουμε το σώμα μας για έναν ακόμα ύπνο, ο οποίος σταματάει και αυτό οδηγεί στο να νιώθουμε κουρασμένοι την υπόλοιπη μέρα.

Για να μπορέσεις να κάνεις έναν καλό ύπνο υπάρχουν κάποια tips:

Μην πατάς το snooze button.Πίνε καφέ που δεν έχει καφεϊνη (decaffeine).Και ενδιάμεσα στην ημέρα ξεκουράσου με μικρής διάρκειας ύπνου.

Πηγή: ipop.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ