2018-09-02 15:36:57
Φωτογραφία για ΕΙΝΑΠ: Οι νοσοκομειακοί γιατροί προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για να λάβουν όλοι αναδρομικά
Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - ΙΑΤROPEDIA

Οι περικοπές των αποδοχών το έτος 2012 κρίθηκε με την 431/2018 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι ήταν παράνομες. Οι σχετικές διατάξεις του Ν. 4093/2012 είναι αντισυνταγματικές. Το παράδοξο της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι να υποστούν τις συνέπειες από την εφαρμογή των αντισυνταγματικών διατάξεων όσοι ιατροί δεν είχαν προηγουμένως προσφύγει στο δικαστήριο. "Το παράδοξο αυτό δεν μπορούσαν οι γιατροί να το αποδεχτούν", τονίζουν από την ΕΙΝΑΠ.

Η ΕΙΝΑΠ ενημερώνει και υπενθυμίζει ότι:

Χιλιάδες ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ όλης χώρας – 2.038 μέλη της Ένωσής μας – προσέβαλαν την απόφαση με τριτανακοπή. Ορίστηκε να συζητηθεί στις 5 Οκτωβρίου 2018, με μείζονα σύνθεση, λόγω της εξαιρετικής σπουδαιότητάς της. Το γνωστοποιούν για να δώσουν μαζικά το παρόν την ημέρα της συζήτησης της τριτανακοπής.

Ο νόμος επιτάσσει η διοίκηση να εκτελεί τις δικαστικές αποφάσεις. Καμία διοίκηση νοσοκομείου Ε.Σ.Υ δεν εφάρμοσε την απόφαση του ΣτΕ, ούτε για τους συναδέλφους, που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο, ούτε για τους γιατρούς που δεν είχαν προσφύγει στο δικαστήριο και σύμφωνα με την απόφαση γι’ αυτούς ισχύει από τη δημοσίευσή της (26.02.2018).

Οι Διοικητές των νοσοκομείων έχουν και ποινική ευθύνη για τη μη συμμόρφωση με την 431/2018 απόφαση του ΣτΕ. Και βέβαια δεν θ’ αφεθεί το ζήτημα αυτό. Θα έχετε ενημέρωση για τις ενέργειές μας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ