2018-09-03 06:48:27
Φωτογραφία για Απίστευτο! Δείτε πώς είναι ο μεγαλύτερος πύθωνας στον κόσμο... [photo]
Έναν τεράστιο πύθωνα το μήκος του οποίου εκτιμάται ότι φτάνει τα 8 μέτρα εντόπισαν εργάτες σε ένα εργοτάξιο στη Μαλαισία.  

Ο δικτυωτός πύθωνας, ένα είδος φιδιού που εντοπίζεται στη νοτιοανατολική Ασία και θεωρείται ένα από τα πιο μεγάλα σε μήκος ερπετά, βρέθηκε σε έναν ανισόπεδο κόμβο που δημιουργείται σε ένα τουριστικό θέρετρο στο Πένανγκ.    

Το τεράστιο φίδι εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη και χρειάστηκαν 30 λεπτά μέχρι να το αιχμαλωτίσουν. «Είναι 8 μέτρα σε μήκος και ζυγίζει περίπου 250 κιλά», είπε ο υπεύθυνος της υπηρεσίας που έπιασε τον πύθωνα.

Μέχρι στιγμής πάντως το ρεκόρ του μακρύτερου φιδιού σε αιχμαλωσία στον κόσμο το κατέχει η Medusa, που είναι επίσης ένας δικτυωτός πύθωνας και βρίσκεται στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Το μήκος της είναι 7,67 μέτρα και ζυγίζει 158,8 κιλά και αν ισχύει το μήκος του πύθωνα της Μαλαισίας πρόκειται να της αφαιρεθεί το ρεκόρ.      

Οι δικτυωτοί πύθωνες ονομάζονται έτσι από ένα μοτίβο σε σχήμα πλέγματος που έχουν στο δέρμα τους και κανονικά έχουν μήκος από 3 έως 6 μέτρα, ενώ ζουν στο νερό.  

Μακρύτερα φίδια είναι πιθανό να ζουν ελεύθερα στη φύση. Το 1912 ένας πύθωνας που βρέθηκε στην Ινδονησία, αλλά τον πυροβόλησαν φέρεται να είχε μήκος 10 μέτρα.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ