2018-09-03 07:34:17
Φωτογραφία για Σύρος: Διακοπές με ρετρό ατμόσφαιρα
Γεμάτη αντιθέσεις με ασύγκριτη γοητεία και... αρχοντιά η Σύρος οφείλει το όνομά της στο φοινικικό «Ουσύρα» που σημαίνει «ευτυχής»!

Δεσπόζει στο κέντρο του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων και η πρωτεύουσά της, Ερμούπολη είναι και η πρωτεύουσα του νομού καθώς και η έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου!

Δεν μοιάζει με κανένα άλλο νησί καθώς ξεχωρίζει χάρη στην εξαιρετική νεοκλασική αρχιτεκτονική της αλλά και τα μεσαιωνικά κατάλοιπα του έτερου διάσημου οικισμού, αυτού της Άνω Σύρου, ενώ παραμένει μέχρι σήμερα ένας ξεχωριστός τόπος πολιτισμού!

Τα γραφικά παραθαλάσσια χωριά της της χαρίζουν ένα παραδοσιακό χρώμα

ενώ το αρμονικό «κράμα» του Ορθόδοξου με το Καθολικό στοιχείο της προσδίδουν μια ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη προσωπικότητα, η οποία γίνεται φανερή σε κάθε της γωνιά!

Αν ονειρεύεστε διακοπές με ρετρό ατμόσφαιρα, την ποιότητα και το μεγαλείο των παλιών καιρών με φόντο το Αιγαίο τότε η Σύρος είναι το νησί σας!


Αφεθείτε να σας παρασύρει χωρίς ενδοιασμούς σε ένα γαϊτανάκι μαγευτικών εικόνων και ζήστε τη με όλες σας τις αισθήσεις!

Μικρές δόσεις ιστορίας!

Η Ερμούπολη ισορροπεί σήμερα ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς καθώς κλείνει στην αγκαλιά της κατοίκους που μοιράζονται το ορθόδοξο αλλά και το καθολικό δόγμα.

Όλα αρχίζουν το 1207 όταν καταλήφθηκε από τους Ενετούς, ενώ στα 360 χρόνια κατοχής της από τους Δυτικούς που ακολούθησαν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ασπάστηκε τον καθολικισμό.

Σημαντικός ωστόσο ιστορικός σταθμός υπήρξε η Επανάσταση του 1821 όταν Έλληνες από τα παράλια της Μικράς Ασίας, από τη Χίο, τα Ψαρά και την Κρήτη, βρήκαν εδώ όχι μόνο το καταφύγιό τους αλλά προσέδωσαν στο νησί μια νέα διάσταση καθιστώντας το σταδιακά σημαντικό οικονομικό και διοικητικό κέντρο του νεοϊδρυθέντος ελληνικού κράτους.

Από τότε μέχρι σήμερα η Σύρος δεν σταματά να κερδίζει πρωτιές με σημαντικούς σταθμούς στην πορεία της το 1823 όταν λειτούργησε στην Ερμούπολη το πρώτο νοσοκομείο της Ελλάδας και το 1833 το πρώτο Γυμνάσιο ενώ το 1854 κατασκευάστηκε εδώ το πρώτο ελληνικό ατμόπλοιο!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ