2018-09-03 18:20:39
Φωτογραφία για Πως αγαπάει η κάθε ηλικία
Πώς να καταλάβετε πως το νεογέννητό σας, το μωρό σας, το νήπιό σας, το παιδί σας γενικά, σας αγαπάει Σενάριο 1: Του κάνετε χαρούλες πάνω από την κούνια και το ζουζούνι σας δεν αντιδρά. Αμέσως σκέφτεστε όλες εκείνες τις κινηματογραφικές σκηνές που το μωρό σκέφτεται με απόλυτα καθαρό και ενήλικο τρόπο «Τώρα γιατί μου χαμογελάει και κάνει βλακείες; Ψιτ, μαντάμ, άστα αυτά και κοίτα λίγο μέσα στην πάνα που σου έχω ετοιμάσει ένα δωράκι…». Ξανασκέφτεστε την συμπεριφορά σας και απομακρύνεστε. Προφανώς αδιαφορεί για τις επιδείξεις αγάπης σας, αλλιώς θα αντιδρούσε.

Σενάριο 2: Βρίσκεστε με το νήπιό σας στο σπίτι. Είναι μεσημέρι και έχετε ετοιμάσει το φαί. Το φωνάζετε στην κουζίνα και το βάζετε να βολευτεί για να φάει ωραιότατα κεφτεδάκια φούρνου με βραστά καρότα και αρακά. Το μικρό σας με το που τα βλέπει λέει «δεν πεινάω» ή «δεν το θέλω αυτό». Εσείς δεν καταλαβαίνετε τίποτα. Πριν μια εβδομάδα το αγαπούσε αυτό το φαΐ κι εσείς το φτιάξατε για να το ευχαριστήσετε
. Του το λέτε. Συνεχίζει να αρνείται. «Βρε καλό μου, βρε χρυσό μου…». Τίποτα αυτό! Μέχρι που θυμώνει, αρχίζει να φωνάζει, να πέφτει στο πάτωμα και να χτυπιέται, να πιάνει το φαγητό και να το πετάει στον τοίχο. Το πιάνετε μαλακά, κατεβαίνετε στο ύψος του, του μιλάτε για την συμπεριφορά του και το στέλνετε για ένα 3λεπτο time out. Καθώς απομακρύνεστε φωνάζει «Σε μισώ»!

Είστε μπερδεμένη και πληγωμένη. Γιατί δεν με αγαπάει;

Ηρεμήστε! Τα παραπάνω όσο κι αν φαίνεται παράξενο είναι δείγματα της αγάπης του παιδιού σας. Ας δούμε πιο αναλυτικά πως αγαπάει κάθε ηλικία:

Νεογέννητο: Σας κοιτάει έντονα στα μάτια και προσπαθεί να απομνημονεύσει το πρόσωπό σας. Μπορεί να μην γνωρίζει τίποτα για τον κόσμο (μην επηρεάζεστε από ταινίες τύπου «Κοίτα ποιος μιλάει») αλλά ξέρει πως εσείς είστε σημαντική.

8-12 μηνών: Παρότι στο μεταξύ θα έχετε και πιο φανερά δείγματα αγάπης, κάπου ανάμεσα στους 8 με 12 μήνες το καμάρι σας θα αρχίσει να σας αποζητά βγάζοντας ήχους και στριφογυρνώντας το κεφάλι για να σας εντοπίσει. Θα χαμογελά κάθε φορά που θα μπαίνετε στο δωμάτιο.

Νήπιο: Τα ξεσπάσματα των νηπίων μπορεί να μοιάζουν με προσπάθειες να σας σπάσει τα νεύρα, αλλά στην ουσία δεν θα γίνονταν εάν το μικρό σας δεν είχε την αυτοπεποίθηση και δεν ήξερε πως μοιράζεστε μια αγάπη τόσο δυνατή που τίποτα δεν την κλονίζει. Με άλλα λόγια, ξεσπά γιατί σας αγαπάει, σας εμπιστεύεται και δεν αισθάνεται ότι το να απελευθερώσει τον θυμό ή την βαρεμάρα του μπορεί να γίνει αιτία να φύγετε.

Σας χαρίζει κάτιΝήπιο: Τρέχει στην αγκαλιά σας όταν πέφτει κάτω, πονάει ή είναι στεναχωρημένο. Δεν είστε ο παρηγορητής, ένας άνθρωπος που προσφέρει ικανοποίηση στα άσχημα συναισθήματα. Είστε ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που μπορεί να το κάνει να ξεχάσει την θλίψη και τον πόνο.

Προσχολική ηλικία: Σας δίνει δώρο ένα λουλούδι από έναν κήπο, ένα βότσαλο από την ακροθαλασσιά, την ζωγραφιά που έφτιαξε στον παιδικό. Μικρά πραγματάκια που σημαίνουν «για μένα είσαι ξεχωριστή».

Προσχολική ηλικία: Ζητά την επιβεβαίωσή σας. Προσφέρετε να σας βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού και ψάχνει τρόπους να σας εντυπωσιάσει. Φοράει τακούνια και κραγιόν και λέει «Κοίταξέ με»!

Μεγαλύτερα παιδιά: Ακόμα κι αν αποφεύγει δημόσια την αγκαλιά σας δεν λέει όχι σε βραδινές προσωπικές στιγμές. Επίσης μοιράζεται μαζί σας μυστικά, όπως τον πρώτο του έρωτα ή μια ντροπιαστική στιγμή της ημέρας του. Προστρέχει σε εσάς για συμβουλές ακόμα κι αν δεν ακούει πάντα την γνώμη σας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ