2018-09-03 23:52:44
Φωτογραφία για Ένας γορίλας συνάντησε ένα μικροσκοπικό πλάσμα στο δάσος
Έπαιζαν για δύο ώρες μαζί προτού χωρίσουν ξανά οι δρόμοι τους - Δείτε υπέροχες φωτογραφίες και βίντεο από την παράξενη συνάντηση

Η Ape Action Africa, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στην προστασία πρωτευόντων που απειλούνται, όπως οι γορίλες, οι χιμπαντζήδες και διάφορα σπάνια είδη πιθήκων, ιδρύθηκε το 1996.

Ακόμα και σήμερα ωστόσο, πάνω από 20 χρόνια μετά την ίδρυση της ΜΚΟ, τα μέλη της δεν παύουν να εκπλήσσονται σε καθημερινή βάση από την συμπεριφορά των υπέροχων πλασμάτων που έχουν δεσμευτεί να προστατεύουν στη «Μαύρη Ήπειρο».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παράξενη φιλία που σχηματίστηκε πρόσφατα ανάμεσα στον Μπόμπο, έναν γορίλα 25 ετών, και σε ένα μικροσκοπικό γαλάγο, σε ένα πάρκο όπου δραστηριοποιείται η οργάνωση.

Οι γαλάγοι ή ημιπίθηκοι είναι μικρά, νυκτόβια πρωτεύοντα που ενδημούν στην Αφρική και που δεν ξεπερνούν τα λίγα εκατοστά ύψος. Το γεγονός ότι ένας τόσο νεαρός γαλάγος αποφάσισε να εξερευνήσει το περιβάλλον του μέρα είναι κάτι πολύ σπάνιο, όμως όσα ακολουθούν φανερώνουν ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά γενναίο πλασματάκι.


Παρά το μικροσκοπικό του ανάστημα, το μωρό γαλάγος πλησίασε χωρίς κανέναν φόβο τον γορίλα, που αποτελεί το κυρίαρχο αρσενικό στη συγκεκριμένη περιοχή. Όχι μόνο άρχισε να παίζει γύρω του, αλλά σύντομα σκαρφάλωσε πάνω στο τεράστιο ζωό, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστο θάρρος για... το μπόι του.

Ο Μπόμπο από τη μεριά του όχι μόνο δεν έδειξε να ενοχλείται αλλά πήρε υπό την προστασία του τον μικρούλη γαλάγο, πιάνοντάς τον με μεγάλο ενδιαφέρον και τρυφερότητα. Αφού πέρασαν δύο ώρες μαζί, ο Μπόμπο μετέφερε τον μικρό του φίλο προσεκτικά σε έναν κοντινό θάμνο και τον άφησε ελεύθερο για να γυρίσει στη μαμά του.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την υπέροχη συνάντηση
anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ