2018-09-04 01:30:36
Φωτογραφία για Ένας συμβολικός δημόσιος απολογισμός για την υγεία
Νατάσσα Ν. Σπαγαδώρου , CNN Greece

Την συμπρωτεύουσα επέλεξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να απευθύνει τον δημόσιο απολογισμό των τριών τελευταίων ετών σήμερα Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου!

Μόλις μερικές ημέρες μετά τον όχι και τόσο σαρωτικό ανασχηματισμό (με το επιτελείο του υπ. Υγείας να παραμένει αμετακίνητο), δύο εβδομάδες μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και λίγες μέρες πριν από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης!

Μια αναμφισβήτητα συμβολική κίνηση (μην ξεχνάμε το περίφημο Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης προτού αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση) με την οποία σύσσωμη η ηγεσία της Αριστοτέλους, επιθυμεί να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης για τα τεκταινόμενα στον δύσκολο και καθόλου προνομιακό χώρο της υγείας, της πρόνοιας και της περίθαλψης!

Και φυσικά εάν δεν είχε συμβεί η φονική καταστροφή με τις πυρκαγιές της Αν. Αττικής στις 23 Ιουλίου, η ηγεσία θα ήταν σαφώς περισσότερο χαρούμενη για να παρουσιάσει τα επιτεύγματά της. Με το θλιβερό προνόμιο, όμως, η ηγεσία να ανακοινώνει τους θανάτους των εγκαυματιών σε σταθερή βάση, ο πανηγυρισμός θα έμοιαζε κάθε άλλο παρά σώφρων!


Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ωστόσο, δεν θα αναφερθεί μόνο στο απολογιστικό της έργο και τα πεπραγμένα της τριετίας -με κυρίαρχο το θέμα της κάλυψης των ανασφάλιστων, των προσλήψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας, την μεταρρύθμιση της ΠΦΥ, των παρεμβάσεων στο φαρμακευτικό τοπίο και της διαχείρισης του προσφυγικού- αλλά και στο στρατηγικό σχέδιο 2018-2021!

Το οποίο Σχέδιο, θα έχει άξονες κυρίως θέματα που σχετίζονται με το προσφυγικό μεταναστευτικό, με την ολοκλήρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την δημόσια υγεία και πρόληψη προαγωγή υγείας, με τη μικροβιακή αντοχή αλλά και με τη διατροφική πολιτική!

Μάλιστα το θέμα του προσφυγικού, της δημόσιας υγείας και των παθήσεων που σχετίζονται με διαβιβαστές όπως ελονοσία, ιός Δυτικού Νείλου κλπ θα απασχολήσει στις 10 Σεπτεμβρίου, την Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος.

Ευελπιστούμε πώς η ηγεσία του υπ. Υγείας θα τηρήσει τις εντολές του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής, ο οποίος μίλησε για ανάγκη οι υπουργοί να διατηρήσουν το ηθικό πλεονέκτημα της σεμνότητας και της εντιμότητας για μη προσωπικές και αλαζονικές στρατηγικές και συμπεριφορές!

Άραγε αρκεί αυτό για τη δημόσια υγεία, τους πολίτες και τους υγειονομικούς που διψούν για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, για ισότητα, αποδοτικότητα και δικαιοσύνη στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και στην καθημερινότητά τους; Την ώρα μάλιστα που η δημόσια δαπάνη υγείας ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει πέσει στα τάρταρα όταν πριν την κρίση ανέρχονταν στο 9,4% του μέσου Ευρωπαϊκού όρου!

Και όταν ήρθε η ώρα να ανοίξει ουσιαστικά, ο ενάρετος κύκλος της ανάπτυξης για την επόμενη ουσιαστική Μεταμνημονιακή ημέρα της Ελλάδας!!
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ