2018-09-04 13:45:22
Φωτογραφία για Νέο σεμινάριο «Σύγχρονου θεάτρου: Η τέχνη του μονόπρακτου», από την Ελένη Μιχαηλίδου στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Tabula Rasa
Μήπως ήρθε η ώρα να… μάθεις τα μυστικά της υποκριτικής;

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 18:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «υποκριτική σύγχρονου θεάτρου: η τέχνη του μονόπρακτου» με καθηγήτρια την Ελένη Μιχαηλίδη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa". Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι' αυτό βιαστείτε!  

Ανέβα στη σκηνή του σύγχρονου θεάτρου.

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Μονόπρακτο λέγεται το είδος των θεατρικών έργων που διαδραματίζεται σε μία πράξη ή σε μία σκηνή, σε αντίθεση με την πλειονότητα των έργων, που διαδραματίζονται σε πλήθος σκηνών, σε μία ή περισσότερες πράξεις.

Ένας ήρωας δεν είναι ίδιος στην αρχή και στο τέλος του έργου. Κάνει το προσωπικό του ταξίδι μέσα στο κάθε θεατρικό έργο. Το μονόπρακτο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του εισηγητή προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα οι σπουδαστές να εμβαθύνουν σε ένα ολοκληρωμένο θεατρικό έργο με αρχή, μέση, τέλος και κατ' επέκταση σε όλες τις διακυμάνσεις του χαρακτήρα που θα καλεστούν να ενσαρκώσουν. Συνάμα αποκτούν την κατάλληλη εμπειρία για την αντιμετώπιση τέτοιων απαιτητικών ρόλων, σε πρακτική μορφή. 


Βασικές ενότητες του σεμιναρίου είναι οι παρακάτω:

Γνωριμία με τους σπουδαστές.Προσέγγιση κειμένων σημαντικών σύγχρονων συγγραφέων.Ανάλυση του θεατρικού κειμένουΑνάλυση των ηρώων βήμα - βήμαΠροσέγγιση των χαρακτήρων των ηρώων βιωματικάΕκμάθηση σε σύγχρονο θεατρικό χρονικό διάστημα ενός ολοκληρωμένου έργουΔιδασκαλία θεατρικής, σκηνικής θέσης και παρουσίαςΗ τέχνη του αυτοσχεδιασμούΚινησιολογία και αναπνοήΤρόποι συμπεριφοράς και κίνησης για τη σκηνική παρουσία του ηθοποιούΠροσέγγιση των κειμένων μέσα από χοροθεατρική κίνησηΣκηνικός ρυθμόςΠειραματισμός εκφραστικών μέσων και αναπαραγωγής συναισθημάτωνΣυγγραφείς που θα ασχοληθούμε είναι οι ακόλουθοι: Ζαν Κοκτώ, Στρίνμπεργκ, Τέννεσι Ουίλιαμς, Ντάριο Φο, Φασμπίτερ, Τσέχωφ κ.α.Διανομή ρόλων για την τελική παράσταση της σχολήςΑναγνώσεις, μελέτη και πρόβες του έργου.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί παράσταση από τους σπουδαστές.

 ~ Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δε μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Απαιτείται η φυσική παρουσία του σπουδαστή.

Τα μαθήματα ξεκινούν την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 και το σεμινάριο ολοκληρώνεται σε 32 δίωρα μαθήματα. 

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Κυριακή 18:00-20:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΔΕΝ μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning). Απαιτείται η φυσική παρουσία του σπουδαστή. 

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6940 655 331 ή στο e-mail: [email protected]

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: http://www.tabula.gr/Pages/autunno.html

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ