2018-09-05 07:51:12
Φωτογραφία για Νάρα, η πόλη της Ιαπωνίας με την τεράστια πολιτιστική ιστορία
Η πόλη ιδρύθηκε την ίδια εποχή που ο Βουδισμός άρχισε να ριζώνει στην Ιαπωνία...Όταν μιλάμε για την παλιά πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, μας έρχεται στο μυαλό το διάσημο Κιότο. Ωστόσο, γνωρίζατε ότι η γειτονική πόλη, η Νάρα είναι ακόμη πιο αρχαία και στην πραγματικότητα είναι η παλαιότερη πρωτεύουσα της Ιαπωνίας;

Η Νάρα έχει πολλά ιστορικά σημεία που μπορείτε να θαυμάσετε όσοι ταξιδεύετε εκεί. Από το βόρειο τμήμα της Νάρας, το οποίο κρατά τα απομεινάρια της παλιάς πρωτεύουσας προς το νότιο τμήμα, το οποίο έχει διάσπαρτα πολλά μυστηριώδη σπουδαία μέρη, μπορείτε να γνωρίσετε τις πολλές γοητείες της Νάρα, ανεξάρτητα από το που πηγαίνετε.

Μάλιστα, φιλοξενεί το μοναδικό στον κόσμο πάρκο με χίλια διακόσια ελάφια, το Nara Park με πανύψηλα προαιώνια δένδρα και λίμνες στους πρόποδες του όρους Wakakusa.

Σύμφωνα με το μύθο, τα ελάφια έγιναν οι αγγελιοφόροι των θεών όταν ένας από αυτούς εμφανίστηκε πάνω σε ένα λευκό ελάφι για να προστατέψει την πόλη. Λίγο έξω από τη Νάρα υπάρχει ένα σύμπλεγμα περίπου σαράντα ναών που χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα και περιλαμβάνουν μερικά από τα παλαιότερα στον κόσμο ξύλινα κτίρια.


Στο ναό Todai-ji μπορεί να δει κανείς από κοντά το μεγαλύτερο, μπρούτζινο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο ύψους 15 μέτρων. Στη λίμνη Sarusawa στέκεται μια από τις πιο όμορφες παγόδες της χώρας, η πενταόροφη To-ji Temple με ύψος σχεδόν 55 μέτρα που την καθιστούν τη μεγαλύτερη στην Ιαπωνία.

Αξίζει ακόμη να επισκεφθεί κανείς το Εθνικό Μουσείο και τον Σιντοιστικό ναό Kasuga Taisha που βρίσκονται μέσα στο πάρκο Nara.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ