2018-09-05 09:42:29
Φωτογραφία για Ποια ποσότητα βιταμίνης D είναι επαρκής σε κάθε ηλικία;
Έχει χαρακτηριστεί ως η «βιταμίνη του ήλιου», η οποία παίζει καταλυτικό ρόλο στη διατήρηση της σωστής δομής των οστών.

Ο πιο απλός τρόπος για να πάρετε τη βιταμίνη D που χρειάζεται ο οργανισμός είναι η απευθείας έκθεση του δέρματος στο φως του ήλιου δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Όμως ο χρόνος έκθεσης στον ήλιο διαφέρει ανάλογα με την ηλικία, τον τύπο του δέρματος, την εποχή, την ώρα της ημέρας κ.λπ.

Η βιταμίνη αυτή λαμβάνεται και μέσω της διατροφής καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D όπως:

ΣολομόςΣκουμπρίΜανιτάριαΜουρουνέλαιοΤόνος (κονσέρβα σε νερό)Σαρδέλες (κονσέρβα σε λάδι)Γάλα ή γιαούρτιΣυκώτι από βοδινό ή μοσχάριΚρόκοι αβγώνΤυρί

Πόση βιταμίνη D χρειάζεστε;

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Αμερικάνικης Ενδοκρινολογικής Εταιρείας είναι απαραίτητη η ημερήσια δόση βιταμίνης D τουλάχιστον 700 μονάδων (IU) για την επίτευξη και διατήρηση μιας συνολικά καλής υγείας.


Πιο συγκεκριμένα:

Για τα βρέφη ηλικίας 0 έως 6 μηνών: Η επαρκής πρόσληψη είναι 400 IU/ημέρα. Το ανώτατο ασφαλές επίπεδο πρόσληψης είναι 1.000 IU/ημέρα.Για τα βρέφη ηλικίας 6 έως 12 μηνών: Η επαρκής πρόσληψη είναι 400 IU/ημέρα. Το ανώτατο ασφαλές επίπεδο πρόσληψης είναι 1.500 IU/ημέρα.Ηλικία 1-3 ετών: Η επαρκής πρόσληψη είναι 600 IU/ημέρα. Το ανώτατο ασφαλές επίπεδο πρόσληψης είναι 2.500 IU/ημέρα.Ηλικία 4-8 ετών:Η επαρκής πρόσληψη είναι 600 IU/ημέρα. Το ανώτατο ασφαλές επίπεδο πρόσληψης είναι 3.000 IU/ημέρα.Ηλικία 9-70 ετών:Η επαρκής πρόσληψη είναι 600 IU/ημέρα. Το ανώτατο ασφαλές επίπεδο πρόσληψης είναι 4.000 IU/ημέρα.Ηλικία 71+ ετών:Η επαρκής πρόσληψη είναι 800 IU/ημέρα. Το ανώτατο ασφαλές επίπεδο πρόσληψης είναι 4.000 IU/ημέρα.

Πηγή: healthreport.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ