2018-09-05 22:52:22
Φωτογραφία για Οι ειδικοί σου δίνουν επιπλέον -απίθανους- λόγους να κλείσεις τα social media τον Σεπτέμβρη!
Ποια είναι τα θετικά αν κλείσεις όλα τα social media; Ίσως τα γνωρίζεις τα περισσότερα, οι ειδικοί όμως σου δίνουν επιπλέον λόγους που ίσως δεν σου περνούν από το μυαλό. Facebook, Instagram, Snapchat…είσαι έτοιμος να απομακρυνθείς έστω και για έναν μήνα;

Τι θα γίνει αν κλείσεις όλα τα social media; Τίποτα τρομερό…με την έννοια ότι δεν θα χάσεις και τίποτα. Απ’ την άλλη έχεις πολλά να κερδίσεις λένε οι ειδικοί. Κι επειδή δεν είναι δυνατό να τα κλείσεις για πάντα (ας είμαστε ρεαλιστές), οι επιστήμονες λένε πως ακόμα κι αν απέχεις για μερικές ώρες, είναι αρκετές για να τονώσεις την γενική υγεία και να έχεις ένα πιο ποιοτικό τρόπο ζωής.

Ποια είναι τα θετικά αν κλείσεις όλα τα social media έστω και για μερικές ώρες;

Γυμναστική

Τι σχέση έχει η γυμναστική με τα social media; Έρευνες λένε πως οι ενήλικες σπαταλούν περίπου 8 ώρες μπροστά από μια οθόνη! Και το ποσοστό είναι τρομακτικά μεγάλο.


Σκέψου όλες τις δραστηριότητες που θα μπορούσες να κάνεις αυτές τις ώρες από το να σκρολάρεις απλώς στο Instagram. Αναρίθμητες έρευνες έχουν αποδείξει πως η άσκηση συνδέεται με την τόνωση της ψυχικής υγείας και αντί να σκέφτεσαι τι hashtags να χρησιμοποιήσεις, μπορείς απλά να κάνεις λίγη γυμναστική!

Stop scrolling, start strolling, λένε οι επιστήμονες!

Θα νιώσεις πιο χαρούμενος και χαλαρός

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Δανία απέδειξε πως ακόμα και μια εβδομάδα χωρίς Facebook, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα “επίπεδα” ευτυχίας στους ανθρώπους.

Οι ερευνητές χώρισαν 1.095 καθημερινούς χρήστες σε δύο ομάδες, ζητώντας από τη μια ομάδα να συνεχίσει να συνδέεται όπως συνήθως και στην άλλη να απέχει εντελώς από όλα τα social media. Όσοι απείχαν, ένιωθαν 55% λιγότερο αγχωμένοι. Μόνο μέσα σε μια εβδομάδα!

Μπορεί αρχικά να είναι δύσκολο και να εμφανίσεις ακόμα και συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, όπως μοναχικότητας και βαρεμάρας αλλά τελικά θα καταλάβεις πως μπορείς να ζήσεις καλύτερα χωρίς το Facebook.

Θα τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2017 έδειξε πως το Instagram επιδρά στην ψυχική σου υγεία περισσότερο από κάθε άλλο social media. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το The Royal Society for Public Health και the charity Young Health Movement και αποκάλυψε πως οι φωτογραφίες και τα videos στο Instagram μπορεί να επηρεάσουν την εικόνα που έχεις για το σώμα σου.

Και αυτό γιατί συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις “τέλειες” φωτογραφίες που βλέπεις στο Instagram. Συγκρίνεις όλη σου τη ζωή με αυτά που βλέπεις στο Instagram και γεμίζεις με αρνητικά συναισθήματα.

Θα κοιμηθείς καλύτερα

Μια έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε απ’ το Bank of America σε 1.000 ανθρώπους απέδειξε πως αυτοί που έκλειναν τα κινητά σου είχαν καλύτερο ύπνο από τους υπόλοιπους.

Αν λίγο πριν κοιμηθείς, συνηθίζεις να σκρολάρεις στα social media, τότε αυτό σε κρατά μακριά από έναν ήσυχο και βαθύ ύπνο.

Θα μειώσεις την ποσότητα φαγητού που καταναλώνεις

Ακόμη μια έρευνα για τα social media, έδειξε πως ένας στους τρεις ανθρώπους δε μπορεί να φάει αν δεν έχει το κινητό του κοντά. Και αυτό σημαίνει πως, οι περισσότεροι νιώθουμε ένοχοι που σκρολάρουμε στα social media ενώ τρώμε και αυτός μας “αναγκάζει” στο να τρώμε περισσότερα σνακ μέσα στην ημέρα μας και να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες! Κι όμως!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ