2018-09-06 06:35:42
Φωτογραφία για Δραματική αποκάλυψη από τους γονείς της 20χρονης Sinead: Μας πήρε κλαίγοντας, λίγο πριν βρεθεί νεκρή - Βίντεο
Θρίλερ στο Ιόνιο: Ο Μεξικανός κροίσος και η «αυτοκτονία» της 20χρονης Αυστραλής..

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της οικογένειας, η 20χρονη από την Αυστραλία δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. 

Τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της Sinead Mcnamara αναζητούν οι γονείς της άτυχης 20χρονης, που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα κρεμασμένη στο πίσω μέρος της θαλαμηγού Mayan Queen IV του Μεξικανού κροίσου Alberto Bailleres, στην Κεφαλονιά, εκεί που βρισκόταν αγκυροβολημένο το πολυτελές σκάφος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της οικογένειας, κ. Χαράλαμπου Τριανταφυλλόπουλου, η 20χρονη από την Αυστραλία δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα, ενώ είχε συχνή επικοινωνία με την οικογένειά της. Ωστόσο, οι γονείς ζητούν μέσω του δικηγόρου τους, να μάθουν από τις ελληνικές αρχές τι συνέβη λίγα λεπτά μέσα στη θαλαμηγό, πριν η Sinead βρεθεί κρεμασμένη στο πίσω μέρος του σκάφους, ξημερώματα Πέμπτης.


Μάλιστα, οι γονείς υποστηρίζουν πως η κόρη τους, τους είχε τηλεφωνήσει τη μοιραία νύχτα πριν πεθάνει, αναφέροντάς τους με κλάματα ένα περιστατικό που είχε συμβεί με άλλο μέλος του πληρώματος.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Στο πλαίσιο της διενεργούμενης έρευνας για τις συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο της Sinead McNamara, ενεργών ως πληρεξούσιος δικηγόρος των γονέων της, δηλώνω ότι η οικογένεια αναμένεται από τις ελληνικές αρχές απαντήσεις ως προς τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της, καθώς και την πλήρη διερεύνηση των γεγονότων και περιστατικών που έλαβαν χώρα προ του θανάτου της στη θαλαμηγό Mayan Queen IV, δοθέντος ιδίως του γεγονότος ότι η θανούσα είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την μητέρα και τον αδελφό της λίγο πριν από το διερευνώμενο δυστυχές συμβάν, κλαίγοντας και αναφερόμενη σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στη θαλαμηγό με άλλο μέλος του πληρώματος. Οι γονείς επίσης δηλώνουν ότι η Sinead δεν αντιμετώπιζε οποιοδήποτε πρόβλημα, επικοινωνούσε πολύ συχνά με την οικογένειά της και ήταν ευτυχισμένη.

Σε δύο (2) μάλιστα ημέρες θα επέστρεφε στην οικογένειά της και τους φίλους της στην Αυστραλία. Για τους λόγους αυτούς, η οικογένεια θεωρεί κρίσιμο να διερευνηθούν διεξοδικά τόσο οι συνθήκες θανάτου της, όσο και τα γεγονότα και περιστατικά που προηγήθηκαν του εν λόγω συμβάντος, ώστε να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια και να μάθουν τι πραγματικά συνέβη και οδήγησε την εικοσάχρονη θυγατέρα τους στον θάνατο. Επιπροσθέτως, η οικογένεια αναζητεί τους λόγους της μεγάλης καθυστέρησης που υπήρξε από την ώρα του δυστυχούς συμβάντος μέχρι τη μεταφορά της Sinead σε νοσοκομείο της Αθήνας και ενώ ήδη ευρίσκετο επί πολλές ώρες αναίσθητη, σε κωματώδη κατάσταση και κάθε λεπτό ήταν κρίσιμο για τη ζωή της. Δηλώνοντας την εμπιστοσύνη τους στις ελληνικές αρχές, ελπίζουν ότι θα διερευνηθούν διεξοδικά τα ανωτέρω κρίσιμα ζητήματα και θα λάβουν ως γονείς τις δέουσες απαντήσεις για τον αιφνίδιο και όλως αναπάντεχο θάνατο της θυγατρός τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 20χρονη Sinead διασκέδαζε σε μαγαζί του Αργοστολίου το βράδυ πριν το θάνατό της και τίποτε δεν προμήνυε την τραγική εξέλιξη. Όλα τα μέλη του πληρώματος, μετά τις καταθέσεις τους στις λιμενικές αρχές της Κεφαλονιάς, αναχώρησαν με τη θαλαμηγό Mayan Queen IV, η οποία έχει αγκυροβολήσει στην Ίμπιζα.

Μία αυτοκτονία, πολλά ερωτήματα 

Ηταν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 29 Αυγούστου, όταν οι φωνές μελών του πληρώματος της «Mayan Queen IV» γίνονται αντιληπτές από ανυποψίαστους παραθεριστές και κατοίκους του νησιού. Ενα 20χρονο κορίτσι με καταγωγή από την Αυστραλία, μέλος του πληρώματος, εντοπίζεται από τον υπεύθυνο ασφαλείας κρεμασμένο στους κάβους της θαλαμηγού. Ο άνθρωπος παγώνει, μαζί και ένα ολόκληρο νησί. Τρέχει να τη σώσει, λύνει το σκοινί, ταρακουνάει το κορμί της. Πρέπει να είναι ακόμη ζωντανή, είναι ακόμη ζωντανή... Το κορίτσι μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Κεφαλονιάς, με την αεροδιακομιδή της σε νοσοκομείο της Αθήνας να θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτακτική λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της. Πράγματι. Το επόμενο πρωινό η 20χρονη μεταφέρεται σε κωματώδη κατάσταση σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών. Οι γιατροί κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να την κρατήσουν στη ζωή, λίγο αργότερα όμως ανακοινώνουν τον θάνατό της, μαζί με την επισήμανση πως τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής θα αναδείξουν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Την ώρα ακριβώς που η νεαρή Αυστραλή  Sinead McNamara σβήνει, ο Τύπος της Κεφαλονιάς παίρνει φωτιά. Κάποιοι πιστεύουν ακράδαντα ότι η νεαρή κοπέλα επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή της για καθαρά προσωπικούς λόγους, ενώ κάποιοι άλλοι ότι το μυστικό της εν λόγω αυτοχειρίας κρύβεται στο εσωτερικό της υπερπολυτελούς θαλαμηγού. Οσο περνούν οι μέρες, οι φήμες πολλαπλασιάζονται μαζί με τις καταθέσεις μελών του πληρώματος που βρίσκονταν στη θαλαμηγό το μοιραίο βράδυ της αυτοκτονίας. Υπάρχει η πεποίθηση ότι η αλήθεια δεν θα αργήσει να λάμψει, καθώς η πράξη της νεαρής κοπέλας έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του σκάφους, υλικό το οποίο βρίσκεται πλέον στα χέρια του Λιμενικού Σώματος και των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών.

Ο Μεξικανός κροίσος και η μοιραία θαλαμηγός

Ο Μεξικανός μεγιστάνας, με περιουσία που αγγίζει τα 9,6 δισ. δολάρια, είναι, σύμφωνα με το «Forbes», ο 143ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη και ο δεύτερος πιο πλούσιος Μεξικανός -μετά τον Κάρλος Σλιμ-, ενώ συμπληρώνει και την πρώτη δεκάδα των πλουσιότερων ανθρώπων της Λατινικής Αμερικής. Γεννημένος το 1931 στο Μεξικό, γιος του Ραούλ Μπαϊγέρες, του μεγαλύτερου μετόχου της πανίσχυρης ζυθοποιίας Cerveceria Moctezuma, η οποία μεταξύ άλλων παράγει την μπίρα Sol και τα τελευταία χρόνια αποτελεί πλέον θυγατρική της Heineken International, σπουδάζει Οικονομικά και καταφέρνει να δημιουργήσει τον κολοσσό Bel, ένα γκρουπ το οποίο περιλαμβάνει δεκάδες εταιρείες, με σημαντικότερη όλων την Industrias Penoles, την πρώτη εταιρεία παραγωγής ασημιού σε ολόκληρο τον κόσμο και δεύτερη μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια εταιρεία ορυχείων στο Μεξικό, η οποία εκτός από ασήμι εξάγει πολλά ακόμη μεταλλεύματα, όπως μόλυβδο, ψευδάργυρο και χρυσό.

Το γκρουπ Bel περιλαμβάνει επίσης τα πολυκαταστήματα «El Palacio de Hierro», την υπ’ αριθμόν ένα ασφαλιστική εταιρεία της χώρας Grupo Nacional Provincial S.A., επενδύσεις σε τράπεζες, γεωργικές επιχειρήσεις και πολλά ακόμη. Ο Μεξικανός επιχειρηματίας είναι αρκετά δημοφιλής στη χώρα του, καθώς δραστηριοποιείται και στον τομέα των ταυρομαχιών αλλά και διότι είναι ιδιοκτήτης του ITAM (Αυτόνομο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μεξικού), ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και think tanks της πατρίδας του.

Οσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Αλμπέρτο Μπαϊγέρες είναι πατέρας επτά παιδιών, έξι γιων και μιας κόρης, που αποτελεί τη μεγάλη του αδυναμία και η οποία έχει αναπτύξει μεγάλο φιλανθρωπικό έργο στο Μεξικό. Σχεδόν κάθε καλοκαίρι η εντυπωσιακή θαλαμηγός «Mayan Queen IV», που ανήκει στην οικογένειά του, βρίσκεται στην Ελλάδα συστήνοντας στους επιβάτες της τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Η εν λόγω θαλαμηγός, η οποία διαθέτει καμπίνες για 16 φιλοξενούμενους, σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα σκαφών Τιμ Χέιγουντ και το 2008 αποκτήθηκε από τον Μπαϊγέρες αντί του ποσού των 140 εκατ. δολαρίων. Από τότε που ήταν ακόμη παιδί ο Μπαϊγέρες λάτρευε τη θάλασσα απολαμβάνοντας την ελευθερία μέσα από ατέλειωτα ταξίδια. Το τελευταίο ωστόσο μάλλον θα του μείνει αξέχαστο τόσο επειδή σ’ αυτό έχασε τη ζωή της μία 20χρονη κοπέλα, μέλος του πληρώματος της θαλαμηγού του, όσο και διότι το όνομα της οικογένειας είδε το φως της δημοσιότητας εξαιτίας ενός μακάβριου γεγονότος.

Πηγή: Protothema.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ