2018-09-06 08:36:21
Φωτογραφία για Κοτόπουλο με ρετσίνα και φέτα
Μιά εκπληκτική συνταγή για πεντανόστιμο μαγειρευτό κοτόπουλο Λίγα υλικά, λίγος χρόνος και πολλή γεύση.

Υλικά

4-6 μερίδες

1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μερίδες

4 κσ ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι σε κομμάτια

1 κσ φρέσκο βούτυρο

1 ποτήρι ρετσίνα

1 κύβο ζωμό κοτοπουλο

1/2 λεμόνι (τον χυμό του)

αλάτι / πιπέρι

1 κούπα τριμμένη φέτα

1 κγ φρέσκια ή ξερή ρίγανη ή φασκόμηλο

1 χούφτα ψιλοκομμένο μαιντανό

Βήματα

40 λεπτά

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο να κάψουν..

 

Γυρίζουμε τα κομμάτια του κότοπουλου να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Είναι σημαντικό το κοτόπουλο να είναι καλά ροδισμένο. Θέλουμε την νοστιμιά που θ΄αφήσει το κοτόπουλο στον πάτο της κατσαρόλας.

 

Αφαιρούμε το κοτόπουλο. Βάζουμε το κρεμμύδι, το σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει και ξαναβάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα.


 

Σβήνουμε με την ρετσίνα και ρίχνουμε τον ζωμό κότας. Προσθέτουμε πιπέρι, σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα.

 

Μόλις πάρει να τελειώνει η ρετσίνα, ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού.

 

Ρίχνουμε την τριμμένη φέτα, την ρίγανη και τον μαιντανό.

 

Καπακώνουμε το φαγητό, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε για 1 λεπτό. Στην συνέχεια τραβάμε από το μάτι, αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά εκτός φωτιάς με κλειστό καπάκι και στην συνέχεια σερβίρουμε..

 

TIP: Εγω το φτιάχνω στην χύτρα ταχύτητος και μειώνω τον χρόνο στα 10 λεπτά βρασμού. Μετά κλείνω το μάτι και αφήνω να πέσει η θερμοκρασία και η πίεση χωρίς ν΄ανοιξω την βαλβίδα. Ανοιγω την χύτρα και συνεχίζω απο το βήμα 4. Εάν έχει πολύ ζουμί το φαγητό, δίνω μία βράση να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Στο τέλος το φαγητό πρέπει να έχει ένα σχετικά πηχτό ζουμί., όχι νερουλό, ότι πρέπει να μπει επάνω σ΄ενα πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές για όσους δεν κάνουν διατροφή..

 

TIP: Προσοχή στις αναλογίες των υλικών.. Εάν αλλάξετε την ποσότητα ή το είδος του κοτόπουλου (πχ φιλεταρισμένα κομμάτια) μην παραλείψετε ν΄αλλάξετε και τις ποσότητες των άλλων υλικών, όπως και τον χρόνο μαγειρέματος.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ