2018-09-06 09:01:56
Φωτογραφία για Στο δρόμο προς τις εκλογές με άγρια μάχη στην Υγεία! Όλη η ατζέντα της κυβέρνησης
Πέμπτη 6 Σεπτέμβριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ο δρόμος προς τις εκλογές φαίνεται πως θα είναι γεμάτος με θέματα που αφορούν στην Υγεία

Άλλωστε ήδη έχει διαφανεί το κλίμα ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι προεκλογικοί.

Αυτό που φαίνεται όμως ότι έχει αποφασισθεί από το κυβερνητικό στρατόπεδο – όπως λέμε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr– είναι να αξιοποιηθεί η Υγεία ώστε να χτυπηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι θα επιλεγεί όχι μόνο η σύγκρουση με την επαναφορά των σκανδάλων του παρελθόντος (ΚΕΕΛΠΝΟ, φάρμακα κλπ), αλλά και η ανάδειξη του έργου της κυβέρνησης στον συγκεκριμένο τομέα.

Πρώτη στην ατζέντα θα βρεθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δηλαδή οι ΤΟΜΥ και ο οικογενειακός γιατρός, η οποία θα παρουσιασθεί ως σημαντικό εγχείρημα της κυβέρνησης και μάλιστα εν μέσω κρίσης.


Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την Κρήτη, επέλεξε να επισκεφθεί μία ΤΟΜΥ στο νησί, τονίζοντας ότι η Υγεία θα υποστηριχθεί το επόμενο διάστημα «τώρα που ανασαίνουμε από τα μνημόνια».

Αντίστοιχη αξιοποίηση θα γίνει βέβαια και του επιχειρήματος ότι το δημόσιοσύστημα αλλάζει, όπως τα νοσοκομεία, ο ΕΟΠΥΥ που ξεχρεώνει κ.α.

Ωστόσο τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στις ΤΟΜΥ αλλά και στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού, παραμένουν κυρίως λόγω του ανεμικού ενδιαφέροντος των γιατρών να συμμετάσχουν με χαμηλές αμοιβές. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Λιγότεροι από 1000 οικογενειακοί γιατροί για 11 εκατ. Έλληνες! Τι έδειξε η τελευταία προκήρυξη στις ΤΟΜΥ»

Βέβαια το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει και νέα προκήρυξη για τις ΤΟΜΥ, με την ελπίδα να αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών που θα συμμετάσχουν.

Κλίμα σύγκρουσης με ΚΕΕΛΠΝΟ και φάρμακα

Από την άλλη βέβαια δε θα λείψει και η αντιπαράθεση με βασικό συστατικό την Υγεία, καθώς η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει τους επόμενους μήνες συνεχείς αναφορές σε θέματα του παρελθόντος που σχετίζονται με κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα φάρμακα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα – όπως λένε οι ίδιες υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr– να βγουν από τα συρτάρια και άλλα πορίσματα που να αποδεικνύουν σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας τα προηγούμενα χρόνια.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ