2018-09-06 19:58:05
Φωτογραφία για Περί Αποδοχών Στρατιωτικού Προσωπικού (ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ-ΠΙΝΑΚΕΣ)
Με το παρακάτω εγχειρίδιο η ΔΟΙ/ΓΕΣ ενημερώνει το στρατιωτικό προσωπικό για ό,τι πρέπει να γνωρίζει αναφορικά με τις αποδοχές του, μετά την εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου.

ΑΠΟΔΟΧΕΣ

ΜΟΝΙΜΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

1. Μισθοδοσία Μόνιμου Στρατιωτικού Προσωπικού:

α. Το Μισθολόγιο των στελεχών των ΕΔ, διέπεται από 1 Ιαν 17, από τις διατάξεις του Ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α΄74), σύμφωνα με τις οποίες δημιουργούνται τρεις (3) κατηγορίες μισθολογικής κατάταξης των μονίμων στελεχών των ΕΔ, ανάλογα με την προέλευση τους, ως εξής:

(1) Κατηγορία Α΄: Στελέχη που προέρχονται από τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Σ.Ε.Ι.), απευθείας ή με διαγωνισμό κατατασσόμενους στο Σώμα των Αξιωματικών και τα κοινά Σώματα από την ονομασία τους ως αξιωματικών. Επίσης, στην εν λόγω κατηγορία εντάσσονται και οι προερχόμενοι από Ανθυπασπιστές και μόνιμους υπαξιωματικούς που μετατάσσονται στα Σώματα των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, δυνάμει ειδικών διατάξεων (π.χ. άρθρο 9 του ν.3833/2010).


(2) Κατηγορία Β΄: Υπαξιωματικοί, Ανθυπασπιστές και Αξιωματικοί που προέρχονται από τις παραγωγικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Σ.Σ.Υ.).

(3) Κατηγορία Γ΄: Στελέχη με προέλευση από ΕΠ.ΟΠ.- Ο.Π.Υ. – ΕΜΘ - ΕΠΥ.

2. Ειδικότερα, η μισθοδοσία των στελεχών των ΕΔ, αποτελείται από:

α. Τον Βασικό Μισθό του Μισθολογικού Κλιμακίου (Μ.Κ.) της Κατηγορίας που δικαιούνται, ο οποίος συναρτάται από τα έτη υπηρεσίας (συμπεριλαμβανομένων και των ετών φοίτησης στη Στρατιωτική Σχολή και του χρόνου που έχει αναγνωρισθεί, ως προϋπηρεσία από άλλη απασχόληση) και διαμορφώνεται όπως τον Πίνακα «1»:

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό εγχειρίδιο:

(Εγχειρίδιο από το: poes.gr)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ