2018-09-07 21:51:34
Φωτογραφία για Waterpolo: Οι υποψηφιότητες για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2022
Με την κατάθεση της υποψηφιότητας από το Σπλιτ της Κροατίας, κάτι που αναμένεται να γίνει και επίσημα όταν η κυβέρνηση της χώρας δώσει την τελική της έγκριση, οι πόλεις που διεκδικούν τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών είναι τρεις.

Εκτός της όμορφης πόλης της χώρας της Αδριατικής, το Παρίσι (Γαλλία) και η Βαλέτα (Μάλτα) είναι οι άλλοι δύο πιθανοί προορισμοί για τη γιορτή της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης.

Υπενθυμίζεται πως το Παρίσι, ως διοργανωτής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, θα διεκδικήσει μεγάλα τουρνουά σε διάφορα αθλήματα προκειμένου να εξετάσει την ετοιμότητά του.

Από την άλλη, η Βαλέτα, πρωτεύουσα της Μάλτας έχει αναλάβει με επιτυχία τουρνουά μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών ή χαμηλότερης εμβέλειας, όπως το water polo development trophy και αποτελεί μια χώρα που αναπτύσσει το άθλημα ραγδαία, έχοντας παρουσία στα δύο τελευταία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Βελιγράδι 2016, Βαρκελώνη 2018).


Τέλος, όσον αφορά το Σπλιτ, αποτελεί παραδοσιακή πόλη του αθλήματος (όπως άλλωστε και η χώρα), αφού διαθέτει τρεις από τις κορυφαίες ομάδες της Κροατίας (Μόρναρ, Γιαντράν, ΠΟΣΚ), ενώ οι Βαλκάνιοι προσπαθούν να αναπτύξουν και τη γυναικεία υδατοσφαίριση, έχοντας επίσης συμμετοχές στα δύο τελευταία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Οι Κροάτες, εφόσον αναλάβουν τη διοργάνωση, θα πραγματοποιήσουν τους αγώνες στην Spaladium Arena, που δεν αποτελεί κολυμβητήριο, αλλά γήπεδο χάντμπολ. Με αυτό τον τρόπο θα δώσουν τη δυνατότητα σε περισσότερους θεατές να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Κάτι ανάλογο είχαν κάνει και οι Σέρβοι που μετέτρεψαν στην Kombank Arena σε πισίνα το 2016. Με αυτό τον τρόπο πέτυχαν να έχουν το απόλυτο ρεκόρ σε προσέλευση θεατών σε έναν αγώνα πόλο, αφού τον τελικό με το Μαυροβούνιο παρακολούθησαν 18.473 άνθρωποι!

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2020 το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ