2018-09-07 22:34:18
Φωτογραφία για Σε αυτό το Airbnb νοικιάζεις δωμάτιο σε βιβλιοπωλείο και δουλεύεις εκεί τα πρωινά
Μοιάζει με το όνειρο κάθε βιβλιόφιλου, αλλά είναι πραγματικότητα Ένα μικρό βιβλιοπωλείο με όνομα The Open Book, λειτουργεί ως Airbnb και όσοι κλείνουν δωμάτιο οφείλουν να δουλεύουν εκεί τα πρωινά.

Το The Open Book βρίσκεται στην πόλη Wigtown της Σκωτίας, δύο ώρες μακριά από τη Γλασκώβη, η οποία έχει ανακυρηχθεί ως η εθνική «βιβλιούπολη». Συγκεκριμένα, έχει 10 βιβλιοπωλεία και μόλις 1000 κατοίκους.

Για 36 λίρες το βράδυ (περίπου 48 ευρώ) και με μίνιμουμ διαμονής 6 μέρες, οι επισκέπτες νοικιάζουν το διαμέρισμα πάνω από το βιβλιοπωλείο και υποχρεούνται να δουλέψουν 40 ώρες τη βδομάδα στο βιβλιοπωλείο, ενώ τους παρέχεται ένα λάπτοπ και ποδήλατα ώστε να εξερευνήσουν την πόλη. Το έργο τους βοηθούν εθελοντές.

Κι ενώ μπορεί να μοιάζει περίεργο το να πληρώνει κανείς για να δουλέψει, το Airbnb εκπληρώνει το όνειρο ζωής πολλών ταξιδιωτών (το να έχουν, δηλαδή δικό τους βιβλιοπωλείο) και είναι κλεισμένο μέχρι το 2020. Επιπλέον, όπως σχολιάζουν πολλοί επισκέπτες στην πλατφόρμα του Airbnb, οι ίδιοι γίνονται μέρος της τουριστικής ατραξιόν του βιβλιοπωλείου- οι ντόπιοι, αλλά και οι ταξιδιώτες περνούν με περιέργεια το κατώφλι, για να γνωρίσουν τους διαρκώς εναλλασσόμενους ιδιοκτήτες.

«Είναι κάτι μεταξύ διακοπών και δουλειάς. Για τους περισσότερους επισκέπτες, είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής«, δηλώνει η Harvey Lindsay, μία εκ των υπεύθυνων του βιβλιοπωλείου.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ