2018-09-08 19:37:39
Φωτογραφία για Εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Αικατερίνη Παπακώστα, πραγματοποίησαν σήμερα Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2018, τα εγκαίνια του

Πληροφοριακού Κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος, στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Βασίλειου Ματθαιόπουλου. Το Πληροφοριακό μας Κέντρο φέτος, παράλληλα με την παρουσίαση του έργου και των δράσεων του Σώματος, παρουσιάζει και τη λειτουργία της Πυροσβεστικής Ακαδημίας που συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυση της.

Κατά την έναρξη των εγκαινίων, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, στην ομιλία του μεταξύ άλλων, επισήμανε:


« […] Το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετέχει στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προκειμένου να προβάλλει την επιχειρησιακή και κοινωνική του δράση, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας, στοιχείο απαραίτητο για τη σύγχρονη κοινωνία και ειδικότερα για τον τομέα της οικονομίας.

Το Πληροφοριακό μας Κέντρο φέτος, εστιάζει αφενός στην παρουσίαση του έργου και των δράσεων του Σώματος στο πλαίσιο εκπλήρωσης της αποστολής του και αφετέρου στη λειτουργία της Πυροσβεστικής Ακαδημίας που συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυση της.

Οι επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε αυτό, θα ενημερωθούν για τον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, για τη λειτουργία του νέου τμήματος για μεταπτυχιακές σπουδές καθώς και για την εξέλιξη της παρεχόμενης εκπαίδευσης από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα.

Και τούτο γιατί η διαρκής αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η δια βίου εκπαίδευση των πυροσβεστικών υπαλλήλων είναι άκρως απαραίτητη, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια στις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις και από στη διαρκώς αυξανομένη ένταση των φυσικών καταστροφών.

Στο ανωτέρω πλαίσιο το Πυροσβεστικό Σώμα, ως επιχειρησιακός βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας, προσπαθεί να βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα των υπηρεσιών του, πάντα, προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας[…]»

Κατά την ομιλία της η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε:

« Χαίρομαι ιδιαίτερα που επισκέπτομαι σήμερα, εδώ στη Θεσσαλονίκη, το εκθεσιακό περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στην 83η Διεθνή Έκθεση. Το Πυροσβεστικό Σώμα καλείται να διαδραματίσει έναν αποφασιστικής σημασίας ρόλο στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται. Τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον στην καθημερινότητά μας. Και μάλιστα ενισχυμένα λόγω της γεωφυσικής ιδιαιτερότητας της χώρα μας. Για το λόγο αυτό απαιτείται ταχύτητα αντίληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων, στρατηγικός συνδυασμός και συντονισμός. Σε αυτή την κατεύθυνση το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί το βασικό βραχίονα αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την οποία αναβαθμίζουμε. Μέσα στις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, καταβάλαμε προσπάθειες πολύπλευρης ενίσχυσης του δυναμικού και του εξοπλισμού του σώματος.

Μαζί αγωνιστήκαμε. Μαζί παλέψαμε και καταφέραμε τη μονιμοποίηση 2.186 πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Μαζί δώσαμε τη μάχη στη διαπραγμάτευση και την κερδίσαμε. Αυτή η προσπάθεια έδειξε ότι μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα όταν είμαστε ενωμένοι, όταν αγωνιζόμαστε με αποφασιστικότητα, με νου και γνώση. Με αυτή τη θετική εμπειρία και την εμπιστοσύνη, που αποκτήθηκε, θα αγωνιζόμαστε πάντα για την ενδυνάμωση του Σώματος αλλά και τη συνεχή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού του. Ώστε οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής να μετεκπαιδεύονται και να παρακολουθούν τις σύγχρονες εξελίξεις και να αξιοποιούν τις βέλτιστες πρακτικές. Γιατί το Πυροσβεστικό Σώμα πλέον δεν δίνει μάχες μόνο το καλοκαίρι, αλλά όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς επεμβαίνει και στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τις Φυσικές Καταστροφές. Η δράση σας πολλές φορές αγγίζει τα όρια της αυτοθυσίας και αυτό αναγνωρίζεται από ολόκληρη την κοινωνία.

Βασική μας επιδίωξη είναι να έχουμε ένα Πυροσβεστικό Σώμα, σύγχρονο και αποτελεσματικό. Ένα Πυροσβεστικό Σώμα που θα εκσυγχρονίζεται αλλά και το οποίο θα έχει περισσότερα εφόδια ώστε να μπορεί να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό. Με αυτές τις σκέψεις κηρύσσω τα εγκαίνια του περιπτέρου του Πυροσβεστικού Σώματος στη 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.»

Κατά την σύντομη ομιλία της η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Αικατερίνη Παπακώστα, τόνισε:

« Η εικόνα του Πυροσβεστικού Σώματος το περίπτερο του οποίου θα εγκαινιάσουμε σήμερα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία σηματοδοτεί μια διαφορετική σελίδα για τη χώρα ουσιαστικότερη, ποιοτικότερη, με πνεύμα ανάτασης έτσι ώστε η χώρα να ανοίξει φτερά. Η πραγματική εικόνα του Πυροσβεστικού Σώματος είναι αυτή που βλέπετε πίσω μας ο πυροσβέστης στο πεδίο της μάχης. Αυτή είναι η εικόνα του Πυροσβεστικού Σώματος και εμείς οι πολιτικοί αλλά και η φυσική ηγεσία είμαστε υποχρεωμένοι να του δώσουμε τα εφόδια αλλά και να τον θωρακίσουμε σε αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνει. Με αυτές τις σκέψεις και έχοντας εμπιστοσύνη απόλυτη στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, άνδρες και γυναίκες, που με αυταπάρνηση, με γνώση και αυτοθυσία, δίνουν τη μάχη απέναντι σε αντίξοες, τις περισσότερες φορές συνθήκες, έχοντας όμως την κοινωνία στο πλευρό τους, γιατί έχουν αποδείξει τι αξίζουν δεν χρειάζονται τα εύσημα από εμάς. Ζούμε σε μία χώρα που έχει ιδιαίτερο το ανάγλυφο και ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα. Έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να εγκαινιάσουμε με ψηλά το κεφάλι αυτό εδώ το περίπτερο.»

Κλείνοντας, σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου, o Επιχειρησιακός Συντονιστής, με έδρα την Θεσσαλονίκη, Υποστράτηγος ΠΣ Ναθαναήλ Ρήγας, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Εμμανουήλ Τσολάκης, ο Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν Θεσσαλονίκης Πύραρχος Κωνσταντίνος Παχίδης, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, εν ενεργεία και εν αποστρατεία συνάδελφοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Συνδικαλιστικών Φορέων, Συλλόγων και Οργανισμών, καθώς και πλήθος πολιτών.

             
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ