2018-09-09 07:11:11
Φωτογραφία για ΔΕΘ: Μέσα αποθέωση, έξω “πόλεμος”! Άγρια επεισόδια με ακροδεξιούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – video
Το ξύλο της… αρκούδας έπεσε στη Θεσσαλονίκη ακόμα και την ώρα της βραδινής ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο Ίδρυμα στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ! Οι δρόμοι της

πόλης θύμιζαν κάτι από Μέση Ανατολή λόγω των σφοδρών συμπλοκών ανάμεσα σε ομάδες ατόμων που αναμίχθηκαν με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Οι ταραξίες προκάλεσαν ζημίες σε καταστήματα, πεζοδρόμια, σταθμευμένα αυτοκίνητα και έκαψαν κάδους απορριμμάτων, στην περιοχή ανάμεσα στο Λευκό Πύργο και το δημαρχιακό μέγαρο όπου αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης για να τους απωθήσουν. 

Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, ομάδες ατόμων εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε καταστήματα, όπου σε κάποια από αυτά ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκαν σε θαμώνες.

Μεμονωμένα άτομα, που αποσπάστηκαν από τις πορείες έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων, έγραψαν συνθήματα, έσπασαν αυτοκίνητα και δεν αποφεύχθηκαν κάποιοι τραυματισμοί.

Μία γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο πόδι, ενώ φέρεται να υπάρχουν ακόμα δύο τραυματίες  – ο ένας τους αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Αστυνομία έγιναν περισσότερες από πέντε προσαγωγές.

newsit.gr
_
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ