2018-09-10 13:26:24
Φωτογραφία για Misano MotoGP: DOVIZIOSO!
Ο Andrea Dovizioso έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση στον αγώνα του MotoGP στην πίστα του Misano κερδίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του τον αγώνα που διεξάγεται κοντά στο σπίτι του.

Ξεκινώντας από την 4η θέση, ξεκίνησε πολύ δυνατά. Πρώτος μετά την εκκίνηση έστριψε ο Jorge Lorenzo που ήταν το μεγάλο φαβορί σε μια από τις αγαπημένες του πίστες και ξεκινούσε από την pole position έχοντας κάνει τον ταχύτερο γύρο που έχει γίνει ποτέ στο Misano στη διάρκεια των χρονομετρημένων. 

Πολύ σύντομα όμως, στον 6ο γύρο, ο Dovizioso πέρασε στην κορυφή και έκανε αυτό που όλοι περίμεναν πως θα κάνει ο Lorenzo, αφού το είχε δηλώσει κιόλας. Να φύγει δηλαδή μπροστά και να φτιάξει διαφορά από τους υπόλοιπους ώστε να αποφύγει τις «κόντρες των τελευταίων γύρων. Ο Dovizioso όχι απλά το έκανε, αλλά στον 9ο γύρο έκανε και έναν εκπληκτικό χρόνο που κανείς άλλος δεν κατάφερε, γυρνώντας κάτω από το 1:33. Στη συνέχεια ελέγχοντας τη διαφορά άφησε τους Lorenzo και Marquez να μάχονται μεταξύ τους.


Ο Lorenzo σε ένα λάθος από αυτά που δε συνηθίζει, άνοιξε τη γραμμή του και είδε τον Marquez να τον περνάει εύκολα. Έτσι φάνηκε τουλάχιστον, αν δεν ήταν μέρος της τακτικής του Lorenzo να αφήσει τον Marquez να προσπαθήσει να κλείσει τη διαφορά τους από τον Dovizioso. Αφού πέρασαν μερικοί γύροι και αυτό δεν έγινε, ο Lorenzo αποφάσισε να ξαναπεράσει. Όμως ο Marquez δεν του έδωσε πίσω τη θέση με την ίδια ευκολία. Έδωσαν δυνατές μάχες μεταξύ τους και τελικά ο Lorenzo κατάφερε να ανέβει και πάλι δεύτερος. 

Η διαφορά τους από τον Dovizioso μειώθηκε αλλά ο Ιταλός απλά άνοιξε και πάλι τη διαφορά μόλις χρειάστηκε. Ο Lorenzo πιέζοντας ώστε να φτάσει τον Dovizioso αλλά και να κρατήσει πίσω του τον Marquez, πίεσε πολύ και έπεσε στον προτελευταίο γύρο. Ο Dovizioso πήρε μία νίκη με μεγάλη σημασία για τον ίδιο και για τη Ducati. Ήταν η πρώτη νίκη του στο Misano, ήταν η δεύτερη της Ducati στο Misano και ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη της Ducati φέτος. Ο Μarc Marquez πήρε τη 2η θέση αλλά είδε πως τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά. Έχει όμως τόσο μεγάλο βαθμολογικό πλεονέκτημα που δεν αγχώνεται για τον φετινό τίτλο. Στην 3η θέση ανέβηκε ο Cal Crutchlow που ήταν γρήγορος και ουσιαστικός.

Εξαιρετική ήταν η 4η θέση του Alex Rins με τη Suzuki. Έδωσε μάχες στην αρχή με τον Vinales αλλά επικράτησε και πανηγύρισε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ο Maverick Vinales παρότι ξεκίνησε από την 3η θέση υποχώρησε και τερμάτισε τελικά 5ος. Στην 6η θέση τερμάτισε ο Dani Pedrosa.

Ο Valentino Rossi δεν τα πήγε καθόλου καλά. Ξεκίνησε 7ος, υποχώρησε στην 8η θέση και τελικά τερμάτισε 7ος χάρη στην πτώση του Lorenzo. Δεν έδειξε ποτέ να έχει την ταχύτητα για ένα καλό αποτέλεσμα και ήταν από τους λίγους αγώνες που έχασε και από τον Vinales. Η Yamaha πάντως θα πρέπει να προβληματιστεί επιπλέον με την απόδοση της μοτοσυκλέτας της. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Iannone, Bautista και Zarco. Ο Aleix Espargaro έφερε την Aprilia στη 14η θέση, ο Michele Pirro πήρε ένα βαθμό τερματίζοντας 15ος και η πρώτη KTM ήταν αυτή του Bradley Smith στη 16η θέση. Ο Lorenzo συνέχισε μετά την πτώση του προσπαθώντας να πάρει έστω και ένα βαθμό αλλά δεν το κατάφερε τερματίζοντας 17ος. Ο Jack Miller δεν κατάφερε να μετατρέψει τη 2η θέση στην εκκίνηση σε ένα καλό αποτέλεσμα αφού έπεσε στην 1η στροφή.

Στη βαθμολογία εξακολουθεί να προηγείται ο Marc Marquez. Στη 2η θέση ανέβηκε ο Andrea Dovizioso με διαφορά 67 βαθμών από τον Marquez και 3ος είναι ο Valentino Rossi, 70 βαθμούς πίσω από τον Marquez. Επόμενος αγώνας, στις 23 Σεπτεμβρίου στην Aragon της Ισπανίας. Εκεί πέρσι την pole position κατέκτησε ο Maverick Vinales με τους Lorenzo και Rossi να συμπληρώνουν την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Στον αγώνα νικητής αναδείχθηκε ο Marquez με 2ο τον Pedrosa και 3ο τον Lorenzo.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ