2018-09-10 23:11:12
Φωτογραφία για Η BMW ανακοινώνει τον δικό της voice assistant αυτοκινήτου
Του χρόνου, οι ιδιοκτήτες ορισμένων νέων μοντέλων της BMW θα είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν το σύστημα κλιματισμού, να προσαρμόσουν τον φωτισμό ή να αλλάξουν σταθμό στο ραδιόφωνο χωρίς να σηκώσουν… δάχτυλο.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πρόσφατα τον δικό της ψηφιακό βοηθό που λειτουργεί με φωνητικές εντολές, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος από τον Μάρτιο του 2019 σε όλα τα μοντέλα αυτοκινήτου της που εφοδιάζονται με τη τελευταία έκδοση 7.0 του λειτουργικού συστήματος της BMW.

Η BMW φαίνεται πως επιθυμεί, στο δρόμο που χάραξε η Mercedes-Benz, να μην ακολουθήσει τη τάση που θέλει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να συνεργάζονται με τις Amazon, Microsoft ή Google και να εφοδιάζουν τα «συστήματα infotainment» τους με τις δυνατότητες που προσφέρουν οι ψηφιακοί βοηθοί όπως οι Alexa, Cortana και Assistant λανσάροντας τις δικές τους προτάσεις. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία τολμηρή κίνηση, αφού γενικότερα οι αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να αγωνίζονται να συμβαδίσουν τόσο με τις τεχνολογίες που προέρχονται από τη Silicon Valley, όσο και να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των καταναλωτών
. Παρόλα αυτά, η BMW στοιχηματίζει ότι ο νέος voice-activated ψηφιακός βοηθός της είναι σε θέση να ανταγωνιστεί ή και να ξεπεράσει ορισμένες από τις καλύτερες λύσεις AI της αγοράς.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είναι αντίθετη στη συνεργασία και με άλλες εταιρείες που έχουν τους δικούς τους προσωπικού βοηθούς όπως είναι η Alexa ή η Siri. Η BMW υποστηρίζει ότι ο "Ευφυής Προσωπικός Βοηθός" της θα είναι συμβατός με άλλους ψηφιακούς βοηθούς μελλοντικά "παρέχοντας κατά αυτό το τρόπο την απαραίτητη διασυνδεσιμότητα και διαλειτουργικότητα με άλλα ταχέως αναπτυσσόμενα οικοσυστήματα." Αυτό κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι ο βοηθός της BMW θα είναι σε θέση να συνδέεται με έξυπνα ηχεία στο σπίτι ή με smartphones άλλων εταιρειών για απομακρυσμένο έλεγχο του αυτοκινήτου κ.ά.

Ο ευφυής ψηφιακός βοηθός της BMW ανταποκρίνεται στην έκφραση ή προτροπή "Hey BMW", όμως μπορεί να προσαρμοστεί και με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.  Δεν χρειάζεται, λέει η εταιρεία, να είμαστε και πολύ συγκεκριμένοι με τις εντολές. Μπορούμε –όσοι τέλος πάντων θα είναι οι τυχεροί ιδιοκτήτες- να πούμε: "Hey BMW, κρυώνω", και η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου θα ανέβει δυο βαθμούς.

Ο ψηφιακός βοηθός επίσης θα γνωρίζει όλες τις αγαπημένες ρυθμίσεις του οδηγού και θα μπορεί να ενεργοποιήσει ακόμη και ένα συνδυασμό αυτών. Για παράδειγμα, λέγοντας "Hey BMW, αισθάνομαι κουρασμένος", ο ψηφιακός βοηθός θα ενεργοποιεί ένα πρόγραμμα «ζωτικότητας» (vitality) που προσαρμόζει το φωτισμό, τη μουσική και τη θερμοκρασία, μεταξύ άλλων, προκειμένου να κάνει τον οδηγό να αισθάνεται καλύτερα και περισσότερο ενεργητικός και σε επαγρύπνηση.

Ο νέος ευφυής ψηφιακός και ελεγχόμενος με τη φωνή βοηθός της BMW είναι μία ακόμα φουτουριστική τεχνολογία που βρίσκει το δρόμο της προς τα οχήματα της εταιρείας. Πριν από δύο χρόνια, η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία λανσάρισε τεχνολογία ελέγχου με χειρονομίες (gesture control) στη σειρά 7 των αυτοκινήτων της, και σύμφωνα με ορισμένα reviews, λειτουργούσε θαυμάσια. Για να δούμε όμως Γιώργο Ιωσηφίδη
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ