2018-09-11 10:58:28
Φωτογραφία για Κατακόρυφη αύξηση των τροχαίων τον Αύγουστο στη Μεσσηνία
Μεγάλη αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων καταγράφηκε τον Αύγουστο τόσο στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσο και στη Μεσσηνία. Ειδικότερα, τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής

Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου έδειξαν αύξηση και στα θανατηφόρα ατυχήματα και στα τροχαία με τραυματίες.

Συγκεκριμένα, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου τον Αύγουστο σημειώθηκαν 76 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες) έναντι 57 τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Αύξηση τροχαίων

Ειδικότερα σε όλη την Περιφέρεια σημειώθηκαν:

-6 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι 5 τον Αύγουστο του 2017

-6 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό έναντι 4 τον Αύγουστο του 2017

-64 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό έναντι 48 τον Αύγουστο του 2017.

Στη Μεσσηνία, τον Αύγουστο καταγράφηκαν τρία θανατηφόρα ατυχήματα, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα δεν είχε σημειωθεί κανένα. Επίσης, φέτος σημειώθηκε ένα τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό και πέρυσι κανένα, ενώ με ελαφρύ τραυματισμό φέτος σημειώθηκαν 19 τροχαία ατυχήματα και πέρυσι τον Αύγουστο 10.


Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν και στους πέντε νομούς τον Αύγουστο καταγράφηκαν συνολικά 105 παθόντες έναντι 77 τον Αύγουστο του 2017. Ειδικότερα:

-6 νεκροί έναντι 5 τον Αύγουστο του 2017.

-7 σοβαρά τραυματίες έναντι 5 τον Αύγουστο του 2017.

-92 ελαφρά τραυματίες έναντι 67 τον Αύγουστο του 2017.

Στη Μεσσηνία, δυστυχώς, είχαμε φέτος τον Αύγουστο τρεις νεκρούς έναντι κανενός πέρυσι, έναν σοβαρά τραυματία έναντι κανενός πέρυσι, όπως και 32 ελαφρά τραυματίες φέτος και 14 πέρυσι.

Αιτίες

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψαν από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Παραβιάσεις σήμανσης, οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, υπερβολική ταχύτητα, αντικανονικό προσπέρασμα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, απόσπαση της προσοχής του οδηγού, παραβίαση προτεραιότητας, μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, ολισθηρότητα οδοστρώματος και μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

Στο πλαίσιο των ελέγχων τον Αύγουστο συγκροτήθηκαν 518 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 14.991 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 156 παραβάσεις.

Το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 1.767 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.324 για υπερβολική ταχύτητα.  101 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση. 150 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. Μία για μη χρήση παιδικών καθισμάτων. 43 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. 25 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. 20 για παραβίαση σηματοδότη. 72 για ΚΤΕΟ. Τρεις για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.  12 για αντικανονικούς ελιγμούς. 16 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη

 πηγή: tharrosnews.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ