2018-09-11 12:31:00
Φωτογραφία για EBRD: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - πΓΜΔ ΘΑ «ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕΙ» ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) αναμένει να αυξηθούν σημαντικά οι επενδύσεις της στην πΓΔΜ και την Ελλάδα, όταν οι δύο χώρες κατορθώσουν να διευθετήσουν τη διαμάχη τους για την ονομασία της βαλκανικής χώρας, όπως δήλωσε στο Reuters ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας, Pierre Heilbronn.

Μιλώντας στο περιθώριο περιφερειακού πολιτικού και επιχειρηματικού φόρουμ στο Bled της Σλοβενίας, ο Heilbronn είπε πως τυχόν διευθέτηση θα «ξεκλειδώσει» πολλά έργα, αφού οι δύο πλευρές επιδιώκουν να μεταφράσουν μια πολιτική επιτυχία σε πολύ συγκεκριμένες επενδύσεις, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί το ενδιαφέρον και άλλων επενδυτών.

Η EBRD προσδοκά ιδιαίτερα να επενδύσει σε διασυνοριακά έργα μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών. Ο Heilbronn δεν ανέφερε το ύψος της αύξησης των επενδύσεων.

Το 2017, η EBRD προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 630 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και 50 εκατ. στην πΓΔΜ. Τα προσεχή τρία χρόνια η EBRD θα επενδύει 900 εκατ. ευρώ ετησίως στα Δυτικά Βαλκάνια, κυρίως σε έργα υποδομών, ώστε να ωφεληθούν αποφασιστικά οι οικονομίες των χωρών της περιοχής.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ