2018-09-11 22:16:12
Φωτογραφία για «Neue Zuercher Zeitung»: Στην Ελλάδα ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας
«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το τέλος των μη δημοφιλών ευρωπαϊκών μέτρων διάσωσης.

Ωστόσο, η οικονομική κατάσταση στη χώρα εξακολουθεί να μην είναι ρόδινη», σχολιάζει το δημοσίευμα

«Η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος της ελβετικής εφημερίδας «Neue Zuercher Zeitung» αναφερόμενη στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το τέλος των μη δημοφιλών ευρωπαϊκών μέτρων διάσωσης. Ωστόσο, η οικονομική κατάσταση στη χώρα εξακολουθεί να μην είναι ρόδινη», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει:

«Τρεις εβδομάδες μετά το τέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος διάσωσης ,ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου την αρχή μιας νέας εποχής για τη χώρα του. Στην ΔΕΘ... ο αριστερός πρωθυπουργός τόνισε πως μετά τις οδυνηρές δυσκολίες των τελευταίων ετών, η Ελλάδα θα μπορούσε και πάλι να σταθεί στα πόδια της μόνη της».


«Ο Τσίπρας έθεσε τα θεμέλια μιας νέας οικονομικής πολιτικής,όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους επιστήμονες, και πρόσφερε φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως ο ΦΠΑ και ο μισητός ΕΝΦΙΑ», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Στις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω από το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, γράφει η NZZ επισημαίνοντας πως, αν και οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2019, οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές βλέπουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στις αρχές του έτους.

«Σε ποιο βαθμό όμως η η αποχώρηση του Τσίπρα από το ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης σηματοδοτεί μία νέα αρχή για την ταραγμένη χώρα είναι είναι υπό αμφισβήτηση», υποστηρίζει η ελβετική εφημερίδα. «Οι οικονομικές προοπτικές εξακολουθούν να μην είναι ρόδινες», προσθέτει.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ