2018-09-11 22:36:27
Φωτογραφία για Αχτύπητες για ακόμα μια φορά οι ΗΠΑ, χάλκινη η Αυστραλία του Κεχαγιά
Είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου στη γυναικεία υδατοσφαίριση και φροντίζουν να το δείχνουν σε κάθε περίσταση. Ο λόγος για τις ΗΠΑ του Άνταμ Κρικόριαν που κατέκτησαν και φέτος ότι διοργάνωση υπήρχε. Μετά το World League τον Ιουνίου η ομάδα στην οποία αγωνίζονται και οι παίκτριες του ΝΟ Βουλιαγμένης Στεφανία Χαραλαμπίδη και Άσλεϊ Τζόνσον, πήρε και το FINA World Cup, επικρατώντας με 8-5 της διοργανώτριας Ρωσίας, αφού το τουρνουά έγινε στο Σουργκούτ της Σιβηρίας.

Η ομάδα του Άνταμ Κρικόριαν μπήκε από την αρχή του αγώνα πιο δυνατά και προηγήθηκε με 1-0 και 2-1 στη λήξη της πρώτης περιόδου, ενώ στη δεύτερη περίοδο η διαφορά άνοιξε και έφτασε στα τρία γκολ (4-1 και 5-2). Σε εκείνο το σημείο οι Ρωσίδες κέρδισαν αποβολή της Τζόνσον, όμως οι Αμερικανίδες έβγαλαν άμυνα στο λιγότερο χωρίς την τερματοφύλακά τους και διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας.

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης η διαφορά έφτασε μέχρι και τα πέντε γκολ (8-3 στην αρχή της τελευταίας περιόδου) με τη Ρωσία να μειώνει στο τελικό 8-5.


Στο μικρό τελικό, η Αυστραλία του Σάκη Κεχαγιά κατάφερε να φτάσει στο πρώτο της μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο της. Οι Aussie Stingers επικράτησαν τη Ισπανίας με 9-8 σε ένα παιχνίδι που είχε πολλές ανατροπές. Η Αυστραλία ξεκίνησε καλύτερη στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με δύο γκολ (2-0, 3-1, 4-2), όμως η ομάδα της ιβηρικής με δικό της 2-0 έφτασε στο 4-4 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Οι Ισπανίδες πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα σε 6-5, όμως ένα σερί των Αυστραλέζων τους έβαλε μπροστά στη λήξη της τρίτης περιόδου με 7-6. Η ομάδα του Όκα κατάφερε με δικό της 2-0 να βρεθεί μπροστά με 8-7, όμως οι παίκτριες του Κεχαγιά βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και έφτασαν στη νίκη με 9-8, βγάζοντας άμυνα στην τελευταία επίθεση των Ισπανίδων με παίκτρια παραπάνω.

Νωρίτερα, για τις θέσεις 5-6 ο Καναδάς του Χάρη Παυλίδη ηττήθηκε με 20-19 στη διαδικασία των πέναλτι σε ένα παιχνίδι που έφτασε κοντά σε τεράστια ανατροπή αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 9-4 και 10-6. Οι Βορειοαμερικάνες ισοφάρισαν σε 10-10, ενώ θα μπορούσαν να έχουν «κλέψει» το παιχνίδι στην τελευταία επίθεση. Στη διαδικασία των πέναλτι οι Κινέζες κατάφεραν να σταθούν πιο ψύχραιμες και να φτάσουν στην επικράτηση.

Για τις θέσεις 7-8 η Νέα Ζηλανδία έφτασε στην επιβλητική νίκη με 14-3 επί της Νότιας Αφρικής.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ