2018-09-12 08:26:18
Φωτογραφία για Τι συμβαίνει με το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων;
Θα θυμάστε προεκλογικά πριν από τις εκλογές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, τις αιτήσεις που ανέβαιναν διαδικτυακά από συγκεκριμένους συνδικαλιστές

γνωστού χώρου προκειμένου να διαγραφούν οι συνάδελφοι από το ΤΠΔΥ.

Μάλιστα ένα από τα κύρια επιχειρήματά τους ήταν ότι το ταμείο θα χρεοκοπήσει.

Το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων [ΤΠΔΥ] είναι ο μεγαλύτερος  ασφαλιστικός φορές της χώρας, με τεράστια περιουσία και παρόλο που πέρασε δύσκολες στιγμές ρευστότητας με την οικονομική κρίση και αναγκαστικά χρηματοδοτήθηκε επανειλημμένως από το κράτος και συνενώθηκε με άλλα ασφαλιστικά ταμεία, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι,

ποτέ στην ιστορία της χώρας μας κανένα δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο δεν χρεοκόπησε, καθόσον ο μεγαλύτερος μέτοχος τους είναι το Ελληνικό Δημόσιο!

Στο εν λόγω ταμείο μετά από μεγάλους συνδικαλιστικούς αγώνες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων [ΠΟΑΣΥ] εντάχθηκε ο κλάδος των ασφαλισμένων στο ταμείο της πρώην χωροφυλακής, προκειμένου να τους καταβάλλεται συμπληρωματικό εφάπαξ.


Από πολύ νωρίς με υπεύθυνη στάση προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους και να τους αποθαρρύνουμε να διαγραφούν από το ταμείο, αλλά είναι πολύ δύσκολο να τα βάλεις με τους πωλητές ονείρων θερινής νυκτός!

Μετά από σχετική ερώτησή μας, η επίσημη άποψη της ΠΟΑΣΥ όπως αυτή εκφράστηκε από τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών, τόσο στο Γενικό, αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, είναι ότι οι Συνάδελφοι δεν πρέπει να διαγραφούν από το ΤΠΔΥ, γιατί δεν τους συμφέρει!

Όπως ρωτήσαμε και από τις πρώτες πληροφορίες-απαντήσεις που πήραμε, όσοι Συνάδελφοι υπέβαλλαν αίτημα διακοπής, ή αίτημα-ερώτημα αν έχουν υπογράψει ποτέ για να συμπεριληφθούν στο ταμείο αυτό και διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν υπογράψει, αυτόματα από αυτόν το μήνα σταματάνε οι κρατήσεις για το εν λόγω ταμείο στη μισθοδοσία και δεν είναι πλέον εγγεγραμμένοι στο ταμείο.

Σύμφωνα με το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, οι εν λόγω δικαιούνται μεν το ποσό των 5 τελευταίων ετών που έχουν δώσει με τις ανάλογες κρατήσεις πάντα με την ανάλογη φορολογία φυσικών προσώπων, αλλά χάνουν όλα τα χρηματικά ποσά των προηγούμενων ετών που έχουν δώσει!

Είναι σίγουρο πλέον ότι, μόνο δικαστικά μπορούν να διεκδικήσουν τα ποσά που χάνουν με αμφίβολη την έκβαση μιας τέτοιας διαμάχης που θα στοιχίσει στο καθένα τους.

Είναι σίγουρο ότι η χρηματική ζημιά που θα υποστούν οι εν λόγω είναι σημαντική σε σχέση με το αν παρέμεναν στο εν λόγω ταμείο μετά από τόσα χρόνια εισφορών.

Κατά πρώτη εκτίμηση διαφαίνεται ότι η απώλειά τους θα φτάσει το 70% των κεφαλαίων που έχουν ήδη καταβάλλει!

Ποιος θα αναλάβει τώρα την ευθύνη για την απώλεια των χρημάτων τους;

Γιώργος Δεληγιώργης,

μέλος Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ,

μέλος ΑΣΠΑ Θεσσαλονίκης

http://enathess.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το «δώρο» του Έψιλον στο STAR...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το «δώρο» του Έψιλον στο STAR...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ