2018-09-12 09:51:28
Φωτογραφία για Σε ποιά μέρη της Ευρώπης θα απολαύσεις το καλύτερο φαγητό;
Αγαπάς τα ταξίδια. Λατρεύεις το φαγητό... Θα ήθελες λοιπόν να γεύεσαι στο φουλ κάθε μέρος το οποίο επισκέπτεσαι σαν τον αείμνηστο Anthony Bourdain,

Τι θα έλεγες, λοιπόν, στην επόμενη εξόρμησή σου να επιλέξεις τον προορισμό με πυξίδα το φαγητό; Για την ακρίβεια, το καλό φαγητό, εκείνο που θα σου προσφέρει λαχταριστές συγκινήσεις και θα γαργαλήσει ευχάριστα τον ουρανίσκο σου.

Παρακάτω θα βρεις μία λίστα με οκτώ μέρη στην Ευρώπη, που αποτελούν την απόλυτη foodie εμπειρία. Από το γκουρμέ street food της Κοπεγχάγης και το προσούτο της Πάρμα, μέχρι τη μακαρονάδα τσουχτή της Πελοποννήσου. Σου άνοιξε η όρεξη; Κι εμάς.

Η Κορνουάλη και οι φημισμένες πίτες της

Τι νόμιζες, ότι μόνο εδώ στην Ελλάδα έχουν πέραση οι πίτες; Στο νοτιοδυτικότερο σημείο της Μεγάλης Βρετανίας μαγειρεύουν μια από τις πιο λαχταριστές πίτες που έχεις γευτεί ποτέ. Πρόκειται για την περιβόητη cornish pasty, την παραδοσιακή πίτα της Κορνουάλης, που αποτελείται από φύλλο ανοιγμένο στο χέρι, που θυμίζει τη ζύμη κουρού και κιμά και λαχανικά για γέμιση. Μην την αποκαλέσεις κιμαδόπιτα. Είναι ιεροσυλία.


Η Πελοπόννησος και τα μανιάτικα πιάτα της

Ταξίδια γεύσεων και να μην βρεις την Ελλάδα μέσα, γίνεται; Ο Μάρτης δεν λείπει ποτέ από τη Σαρακοστή κι έτσι η Πελοπόννησος και συγκεκριμένα η Μάνη υπόσχονται να σε ταξιδέψουν σε μία από τις καλύτερες κουζίνες της χώρας. Τι θα δοκιμάσεις, μεταξύ πολλών άλλων; Σύγκλινο, ασυζητητί. Όπως επίσης και το σήμα κατατεθέν της, τη μακαρονάδα τσουχτή. Μακαρόνια με μπόλικη μυζήθρα και ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή. Ανατριχίλα.

Η Καταλονία και το φρέσκο κρεμμυδάκι της

Αν τύχει και βρεθείς στην Ισπανία, πέρνα μια βόλτα από την Καταλονία και ένα από τα πιο παραδοσιακά φεστιβάλ φαγητού της χώρας, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου. Πρόκειται για το Calçotada, όπου την τιμητική του έχει το calçot, κάτι σαν το δικό μας φρέσκο, πράσινο κρεμμυδάκι, το οποίο ψήνεται στη θράκα και τρώγεται είτε σκέτο, είτε πάνω σε με μία ψημένη φέτα ψωμί μαζί με μπουκίτσες αρνιού, συνοδεία κόκκινου κρασιού.

Το Μαρέ και οι μοντέρνες γεύσεις του

Η πιο μποέμ γειτονιά του Παρισιού είναι παράλληλα και εκείνη που θα σου προσφέρει μια ανεπανάληπτη γαστριμαργική εμπειρία. Πιες τον καφέ σου στις αμέτρητες καφετέριες, καταβρόχθισε ένα εκλέρ ή ένα σουδάκι από τις boulangeries -υπάρχει μία σε κάθε γωνία- και κακόμαθε τον εαυτό σου με ένα γεύμα σε ένα από τα φινετσάτα εστιατόρια που θα σου κάνει κλικ για να γευτείς «πειραγμένη» γαλλική κουζίνα και γκουρμέ γεύσεις απ' όλο τον κόσμο.

Η Πάρμα, το προσούτο και η παρμεζάνα

Αγαπάς το προσούτο, την παρμεζάνα και το βαλσαμικό ξύδι; Ένα tour γεύσης στην ευρύτερη περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνα της Βορειοδυτικής Ιταλίας, θα σε κεράσει τις πιο έντονες ιταλικές γευστικές εμπειρίες. Με βάση σου την Πάρμα, ταξίδεψε στη Μόντενα και έπειτα στη Μπολόνια για να απολαύσεις στο έπακρο το μεγαλείο της ιταλικής κουζίνας.

Η Λισαβόνα και ο μπακαλιάρος της

Αν δεν το γνώριζες, μάθε το. Ο μπακαλιάρος αποτελεί το εθνικό φαγητό των Πορτογάλων. Μαγειρεμένος σε δεκάδες παραλλαγές, θα τον δοκιμάσεις σίγουρα ψητό με ρύζι για συνοδευτικό. Μην παραλείψεις να παραγγείλεις μία από τις δύο πασίγνωστες σούπες τους: τη galdoverde με λαχανικά ή την arcoda με ψωμί και σκόρδο. Για ορεκτικό, αρκέσου στις εκλεκτές ποικιλίες τυριών. Τι θα πιεις; Κρασί Πόρτο φυσικά.

Η Κοπεγχάγη και τα ανοιχτά σάντουιτς

Αν είσαι λάτρης του street food, τότε η πρωτεύουσα της Δανίας είναι ο παράδεισός σου. Το highlight της είναι το smørrebrød. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ανοιχτό σάντουιτς, που συνήθως αποτελείται από δύο ξεροψημένες φέτες ψωμιού, καλά βουτυρωμένες και γαρνιρισμένες με χοιρινό ή κοτόπουλο ή σολομό, τυρί ή άλειμμα τυριού και λαχανικά, ψητά η ωμά. Συνοδεύεται με craft μπίρα.

Το Βερολίνο, τα μπρέτσελ και τα σνίτσελ

Η γερμανική πρωτεύουσα αποτελεί επίσης την επιτομή του street food στα καλύτερά του. Παραδοσιακά θα τιμήσεις τα μπρέτσελ, τα αυθεντικά αλμυρά γερμανικά ψωμάκια, που φτιάχνονται από αλεύρι, νερό και μαγιά και πασπαλίζονται με χοντρό αλάτι και τα τραγανά σνίτσελ, που πανάρονται σε φρυγανιά και αυγό και τηγανίζονται. Μη διστάσεις να το δοκιμάσεις, όπως συνηθίζουν να το τρώνε οι Γερμανοί, σερβιρισμένο με ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή και πασπαλισμένο με χοντρό πιπέρι και κάπαρη.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ