2018-09-12 17:03:31
Φωτογραφία για Τι μπορείς να κάνεις όταν έχεις υπερένταση;
Τρέμουν τα πόδια σου, τα χέρια σου και η καρδιά σου χτυπά δυνατά, πράγμα που σημαίνει ότι έχεις υπερένταση; Μπορείς να πατήσεις το stop εύκολα, χωρίς πανικό.

Ας πάρουμε το σενάριο πως είσαι στη δουλειά κι έχεις πιει από το πρωί 3 καφέδες. Τι τους ήθελες αφού ξέρεις πως σε πειράζουν; Η υπερβολική δόση της καφεΐνης μπορεί να σου προκαλέσει υπερένταση και είναι το τελευταίο που χρειάζεσαι όταν είσαι στη δουλειά ή όταν έχεις ένα σημαντικό ραντεβού. Τι να κάνεις όταν έχεις υπερένταση;

Πώς θα πατήσεις γρήγορα κι εύκολα το stop για να μπορείς να κάνεις focus στη δουλειά σου;

Τα κακά νέα είναι ότι για να μειωθούν τα επίπεδα καφεΐνης ακόμα και κατά το ήμισυ, μπορεί να διαρκέσει περίπου ώρες! Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να το ελέγξεις.

Ποια είναι τα συμπτώματα της υπερβολικής δόσης καφεΐνης;

Η υπερβολική δόση καφεΐνης μπορεί να συμβεί σε πολλούς ανθρώπους, αλλά σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις θα είναι επικίνδυνο. Παρ’ όλα αυτά, η καφεΐνη μάς προκαλεί υπερένταση και τα συμπτώματα μπορεί να είναι:


Δυσκολία στην αναπνοήΣύγχυσηΠόνος στο στήθοςΕμετόςΑρρυθμίες, ταχυπαλμίεςΣπασμοί, τρέμουλο

Τι να κάνεις όταν έχεις υπερένταση;

Αρχικά πιες πολύ νερό. Το να παραμείνεις ενυδατωμένος μπορεί να «απαλύνει» ορισμένα συμπτώματα που προκαλούνται από το overdose καφεΐνης και να βοηθήσεις το σώμα σου να τα πολεμήσει.

Ακόμα μια επιλογή είναι να κάνεις ήπια άσκηση ώστε να βοηθήσεις το σώμα σου να μεταβολίσει την καφεΐνη πιο γρήγορα και να ηρεμήσεις. Φυσικά δεν σου είπαμε να ξεκινήσεις τη γυμναστική, καθώς όταν είσαι στο γραφείο αυτό μπορεί να μην είναι δυνατό, αλλά ένα γρήγορα περπάτημα για λίγο, σίγουρα θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα.

Η κατανάλωση τροφίμων με κάλιο ή μαγνήσιο (όπως μπανάνες) είναι πολύ χρήσιμα. Η καφεΐνη αφαιρεί το κάλιο και το μαγνήσιο του σώματός σου και αυτό προκαλεί το τρέμουλο στα χέρια.

Πηγή: ipop.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ